Ibrahimovic vroeg Isak om rugnummer: "Ik moet het nu bewijzen"

22 maart 2021, 17:12

Het wordt deze interlandperiode razend interessant om te kijken hoe Zlatan Ibrahimovic het gaat doen bij Zweden. De 39-jarige spits van AC Milan is zo goed bezig in de Serie A, dat bondscoach Janne Andersson hem heeft laten terugkeren in de nationale selectie. Dat de verwachtingen hooggespannen zijn, vindt de routinier geen probleem.

Ibrahimovic voegde zich maandag voor het eerst in vijf jaar weer bij de selectie van Zweden. Zijn gesprekken met de bondscoach zijn de afgelopen tijd goed verlopen, zo gaf hij aan. "Nu moet ik het laten zien. De ontmoetingen met de bondscoach waren positief en we hebben hiervoor gekozen omdat dit het beste is voor Zweden. Ik zit hier niet omdat ik Zlatan Ibrahimovic ben, maar omdat dit het beste is voor de ploeg. Ik wil het nu laten zien en kan nog steeds bepalend zijn voor Zweden."

"Ik ben een puzzelstukje van de puzzel", vervolgde de vedette. "Als je het mij vraagt, zeg ik dat ik de beste ter wereld ben, maar daar gaat het nu niet om. Ik wil mijn ervaring gebruiken en zal het moeten laten zien binnen de lijnen." Ibrahimovic gaf aan dat hij de aanvoerdersband om de arm van Andreas Granqvist wil laten. "Hij is de captain, maar het is de keuze van de trainer om dat te beslissen."

Ibrahimovic heeft wel gevraagd aan Alexander Isak of hij zijn rugnummer elf mag gaan dragen. "Hij vond dat prima, als ik het over zes of zeven jaar maar wel weer teruggeef", zei de spits met een knipoog. "Emil Forsberg bood mij zijn nummer tien aan, maar ik kies voor elf omdat dit weer een nieuw hoofdstuk is en hij het recht op dat nummer heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen