Younes is blij met terugkeer bij Duitse selectie en dankt Ajax

Younes is blij met terugkeer bij Duitse selectie en dankt Ajax

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 maart 2021 – Voor het eerst in 3,5 jaar tijd is Amin Younes weer speler van de Duitse selectie. De aanvaller steekt bij Eintracht Frankfurt in goede vorm en meldt zich deze week zodoende weer bij de nationale ploeg. Omdat hij in staat is om een tegenstander uit te spelen, is Joachim Löw een fan van hem.

Helemaal blij daarvan is de aanvaller echter niet. "Op de een of andere manier irriteert het me om het daar steeds over te hebben", zegt Younes volgens Voetbal International tegen Kicker. "Want voor mij is voetbal zoveel meer. Daarom probeer ik, net als iedereen, zo compleet mogelijk te zijn. Ik probeer divers te zijn, om het team zo goed mogelijk te kunnen helpen."

Types als Younes: buitenspelers die graag een actie maken, zijn desondanks vrij uniek in Duitsland. "In Duitsland willen we misschien iets te veel hetzelfde type spelers opleiden. Tactisch goed, sterk in de passing. Maar wie passeert een tegenstander, wie doet ongebruikelijke dingen? Dat kan je alleen ontwikkelen als je er zelf mee aan de slag gaat."

Dat hij in 2015 aan het werk ging bij Ajax, was dan ook zeer goed nieuws voor de buitenspeler. "Mijn speelstijl paste precies bij de club en dankzij gerichte individuele begeleiding heb ik waarschijnlijk mijn gretigheid en agressiviteit gekregen. Als ik in Duitsland gebleven was, weet ik niet of het ook zo zou zijn gelopen."

gerelateerd