RB Leipzig legt met Simakan (20) opnieuw groot talent vast

22 maart 2021, 14:09

RB Leipzig heeft de potentiële vervanger van de naar Bayern München vertrekkende Dayot Upamecano binnengehaald. Mohamed Simakan (20) komt in de komende zomer over van RC Strasbourg en tekent een contract tot en met liefst 2026. Het wordt al het derde grote talent dat de nummer twee van Duitsland heeft vastgelegd. 

Dat heeft de Duitse club maandagmiddag bekend gemaakt. De verdediger speelde al ruim veertig wedstrijden in het eerste team van de Ligue 1-ploeg en speelde zichzelf daarmee in de kijker van de ploeg van Julian Nagelsmann. Hoeveel er betaald wordt voor de Fransman, is niet bekend. Wel kan hij worden gezien als de opvolger van zijn landgenoot Upamecano, die voor ruim veertig miljoen euro naar Bayern verkast in de komende zomer.

Simikan wordt zeker niet de eerste talentvolle speler die RB Leipzig heeft gestrikt voor het komende seizoen. Bij Ajax werd spits Brian Brobbey (18) reeds opgepikt, terwijl Josko Gvardiol (19) werd weggehaald bij Dinamo Zagreb. Samen met Simakan mag hij zich verheugen op de zware erfenis van Upamecano.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen