Club Brugge-trainer Clement beschermt Lang na rode kaart

22 maart 2021, 13:54

Noa Lang ging afgelopen weekend in de verloren topper tegen Antwerp FC over de grens en pakte door frustratie in de slotfase zijn tweede gele en dus rode kaart bij Club Brugge. Desondanks beschermt trainer Philippe Clement zijn pupil. Hij zag de juiste werkethiek in de ongelukkige actie van de oud-Ajacied.

"Ik neem Noa niets kwalijk. Hij had geen intentie om de man te spelen, dus het was zeker geen domme reactie", verdedigde de oefenmeester zich op de clubsite. "Ik ben wel op het veld gegaan om te voorkomen dat er domme reacties zouden volgen, want ik voelde dat er 'elektriciteit' in de lucht hing. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk verder spelen."

Bekijk ook: Lang krijgt rode kaart en ruziet met tegenstander

Over de nederlaag tegen Antwerp FC was Clement minder te spreken. "We zijn heel ontgoocheld. Je weet wat voor wedstrijd je zal krijgen tegen Antwerp, maar we schieten twee keer in onze eigen voet. Het waren bovendien twee tegendoelpunten die volledig vermijdbaar waren", baalde de oefenmeester, die wel redenen heeft waarom er na de uitschakeling in de Europa League en Belgische beker weer verloren werd.

"Bij momenten verwacht ik meer van mijn spelers, maar er zijn een aantal excuses. Het wedstrijdschema dat tegen ons was bijvoorbeeld, en ook het Covid-verhaal, waardoor nog niet iedereen top was", nam hij zijn spelers in bescherming. Club Brugge kampte enkele weken geleden met een forse corona-uitbraak binnen de A-selectie. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen