Jubilaris Suárez is Ajax en Groningen nog niet vergeten

22 maart 2021, 12:35   Bijgewerkt: 22 maart 2021, 12:40

Luis Suárez hielp Atlético Madrid zondag hoogstpersoonlijk in Spaanse titelrace door het enige doelpunt te maken tegen Alavés: het werd een bijzondere goal. De oud-Ajacied kwam daarmee namelijk in een lijstje van nog actieve spelers met minimaal 500 doelpunten, waartoe alleen Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook behoren. Zijn tijd in Nederland is hij duidelijk nog niet vergeten.

"Mijn tijdperk bij Ajax, een seizoen waarin ik zo'n vijftig goals maakte, was echt geweldig voor mijn ontwikkeling en mijn ambitie om de top van Europa te bereiken", vertelt Suárez (34) over zijn 500 doelpuntenmijlpaal. "Als aanvoerder van Ajax een doelpunt maken was echt ongelofelijk." Tussen 2007 en 2011 speelde hij in dienst van Ajax, dat hem vervolgens verkocht aan Liverpool.

In zijn open brief, die ook in het Nederlands te lezen is (zie onder), bedankt hij uiteraard ook de club die hem naar Europa haalde: FC Groningen. "Ik had dit niet kunnen doen zonder het vertrouwen en ondersteuning van de mensen in Groningen, de club en de fans", schrijft de goaltjesdief, die uiteindelijk maar één seizoen in het hoge noorden actief was en vervolgens naar de hoofdstad van Nederland vertrok.

"Amsterdam heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Er was geen betere plek om te leren groeien als speler. Dat ik captain van zo'n team mocht zijn, blijft een van de hoogtepunten van mijn carrière", stelt de spits, die ook terugblikt op zijn hoogtepunten in Liverpool en Barcelona. "In La Liga werd ik topscorer, een seizoen waarin alles draaide om Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Onvergetelijk." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen