Onvoldoendes Van de Beek: 'Vertrek waarschijnlijker'

22 maart 2021, 10:28

Donny van de Beek kreeg zondagavond voor het eerst sinds zijn blessure weer eens speeltijd van trainer Ole Gunnar Solskjaer. De Noor liet de middenvelder aan de aftrap verschijnen, maar met de Oranje-international op het veld werd United uitgeschakeld in de FA Cup. De Engelse kranten zijn niet bepaald overtuigd geraakt door het optreden van Van de Beek.

De Manchester Evening News ziet de 'assist' van Van de Beek, die bij een voorzet over de bal stapte, als het beste moment van Van de Beek, die ruim een uur op het veld stond. 'Dat vat zijn debuutseizoen op Old Trafford misschien wel het mooiste samen. Hij toonde spelinzicht en intelligentie, maar meer had hij niet te bieden. Van de Beek kan niet laten zien wat nodig is op zijn positie, waar creativiteit belangrijk is.' Desondanks kreeg hij wel een voldoende (6) voor zijn optreden.

Omdat de oud-Ajacied pas voor het eerst sinds 9 februari weer eens in de basis startte, kwam The Sun met de bijnaam 'Van de Bench' op de proppen. Sky Sports en de Daily Telegraph gaven Van de Beek een 5 voor het spel tegen Leicester City. 'Het wordt steeds waarschijnlijker dat hij deze zomer alweer vertrekt bij United', schreef de Daily Mirror zelfs.

Solskjaer komt met tekst en uitleg

"We hadden te veel spelers die te veel wedstrijden in een korte periode hadden gespeeld. Daarom hebben we de jongens met weinig minuten laten spelen: Anthony Martial, Donny van de Beek, Paul Pogba hebben we ritme op laten doen na blessureleed. Helaas was het team niet sterk genoeg tegen Leicester", legde Solskjaer zijn keuze uit om onder andere Bruno Fernandes te laten starten als wissel. "Dat het allemaal niet lekker ging, is begrijpelijk. De afgelopen maanden waren we fantastisch, elke drie of vier dagen. Na de zware wedstrijd en reis na Milaan, kostte dat ons te veel kracht." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen