Complimenten voor Koeman, Messi en tweemaal scorende Dest

22 maart 2021, 08:00   Bijgewerkt: 22 maart 2021, 08:09

FC Barcelona gaf Ronald Koeman zondagavond een verjaarsdagscadeautje om van te smullen: onder aanvoering van Lionel Messi versloegen de Catalanen Real Soeciedad met liefst 1-6 (!) en ook onder anderen Sergino Dest, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann deden een duit in het zakje. De Spaanse media is vol lof over het optreden en looft ook de Nederlandse coach.

'The Dest and the Best', kopt El Mundo Deportivo over de rol van Dest, die niet alleen twee keer scoorde, maar ook twee hele fraaie acties had aan de zijlijn nog voor zijn doelpunten. 'FC Barcelona wordt op deze manier gelanceerd naar El Clásico.' Het duel met Real Madrid volgt vrij snel na de interlandbreak. 'Sergino is de nieuwe Dani Alves', komt SPORT zelfs nog met een mooiere vergelijking voor de Amerikaan - en gaf hem een 9. Volgens AS speelde hij 'briljant' en zit dit systeem hem als 'gegoten'.

Ook zijn de superlatieven voor 'architect' Koeman groot. 'Koeman heeft de boel op de rit en weet heel goed waar hij mee bezig is', schrijft Marca, dat vooral het nieuwe systeem op het conto schrijft van Koeman. 'Met drie verdedigers spelen, is een ontdekking gebleven.' Ook de doorbraak van de vele talenten prijkt in zijn voordeel. 'Koeman heeft een jonge ploeg met veel talent en sterren van de toekomst gesmeed', vindt MD.

De glimlach bij de wekelijks uitblinkende Messi wordt dan ook met de dag groter, vindt dezelfde krant. 'De kans wordt met de dag groter dat hij alsnog blijft. Dat hij het record overnam van Xavi zondagavond, toont eveneens zijn loyaliteit.' AS zag ook het enorme spelplezier bij de kleine Argentijn. 'Onder Koeman geniet hij weer van het voetballen.' Dat stelt de pas gekozen preses Joan Laporta volgens het medium voor een opdracht: 'De belangrijkste handtekening de komende tijd komt van hem.'

Lees ookMessi staat voor record: met dezen speelde hij het vaakst samen

'Met deze manier van voetballen, is Barcelona als een hamer: het verplettert elke tegenstander', stelt het lovende dagblad AS. Inmiddels staat de reeks op achttien wedstrijden zonder nederlaag en wordt de titelstrijd steeds spannender. Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil zag FC Barcelona na het verlies als de grootste titelkandidaat, zo sprak hij in de Spaanse media na het duel. Die roep wordt door veel media herhaald. 'Het huidige Barcelona is vastbesloten om Atlético Madrid te achterhalen en alsnog landskampioen te worden', verwacht MD.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen