ADO neemt rode lantaarn over na afstraffing tegen Ajax

21 maart 2021, 21:53   Bijgewerkt: 21 maart 2021, 23:00

Met speels gemak heeft Ajax kunnen profiteren van de nederlaag van PSV eerder op de dag tegen AZ. Het had geen kind aan ADO Den Haag en zette de ploeg eenvoudig met 5-0 aan de kant. Devyne Rensch was de absolute uitblinker en naast hem waren Brian Brobbey, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Dusan Tadic verantwoordelijk voor de doelpunten. Zo staat de ploeg van Erik ten Hag met een voorsprong van elf punten en een wedstrijd minder op poleposition voor de titel. ADO neemt door de afstraffing de rode lantaarn over van FC Emmen.

Beide ploegen waren bezig aan een imposante reeks. Helaas voor ADO Den Haag roept de term 'imposant' niet uitsluitend een positieve connotatie op. Ajax was inmiddels in alle competities al 22 wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl de tegenstander van vanavond juist al twaalf wedstrijden zónder zege zat. Met nog acht wedstrijden te gaan, waaronder duels met Ajax, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht, leek het Haagse schemerlampje het binnenkort toch echt te gaan begeven. Van de felle, oogverblindende lichtstralen uit het afgelopen decennia was vorig seizoen al weinig meer over. Toen schoten de coronaperikelen nog te hulp, maar na de herweging blijkt ADO nog altijd te licht bevonden.

Daarbij hoefde het in ieder geval geen rekening te houden met Sebastien Haller. De Ivoriaan was afwezig na een positieve coronatest, waardoor de na dit seizoen vertrekkende Brian Brobbey in de punt van de aanval stond. Ook ADO miste echter zijn spits, aangezien Michiel Kramer met een knieblessure kampte. Ruud Brood greep ook op een aantal andere plekken in, waardoor Dario Del Fabro het mocht laten zien in het hart van de defensie.

Dat bleek echter een ongelukkig keuze, want na tien minuten spelen ging de Italiaan gruwelijk in de fout door de bal in de as aan David Neres te geven. Enkele handelingen later was het rechtsback Rensch die zijn eerste Eredivisietreffer uit zijn carrière mocht binnenschieten. Vanaf dat moment gedroeg ADO zich als de klassenhamster die voor menselijk vermaak in een plastic bal zonder enig doel door het schoolgebouw moest zwerven. Het werd volledig van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg al snel de deksel op de neus.

Na een vlot lopende Amsterdamse aanval kon Rensch na zijn eerste treffer ook nog zijn eerste assist in de Eredivisie bijschrijven. Hij leverde de bal uiteindelijk af bij Brobbey, die al vallend overtuigend in de bovenhoek schoot. Vervolgens liet ook de 3-0 niet lang op zich wachten, gezien Álvarez aan het einde stond van een enorme klutssituatie. De absolute smaakmaker van de eerste helft was vervolgens ook nog verantwoordelijk voor een assist op Tadic. Rensch speelde Brobbey in, die met een slim overstapje Tadic een grote kans bood: 4-0.

De vraag is allang niet meer óf Ajax kampioen gaat worden, maar wanneer. Datzelfde dreigt ook voor ADO te gelden op het gebied van degradatie. De ploeg raakte de afgelopen weken nooit in paniek, maar misschien zou dat juist wel moeten. De Hagenezen maakten een haast gelaten indruk. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het een moeilijke opgave, maar nog altijd niet onmogelijk. Na de interlandbreak staat er een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

Opstellingen en beoordelingen*:

Ajax: Maarten Stekelenburg 6,5; Nicolas Tagliafico 6,5 (79. Mohammed Kudus -), Lisandro Martinez 6,5, Edson Álvarez 7 (54. Perr Schuurs 6), Devyne Rensch 8,5; Daley Blind 7, Davy Klaassen 6,5 (55. Zakaria Labyad 6), Ryan Gravenberch 7; Dusan Tadic 7 (45. Oussama Idrissi 6), Brian Brobbey 7 (55. Lassina Traore 6), David Neres 5,5.

ADO Den Haag: Martin Fraisl 5; Juan Familia-Castillo 5 (45. Boy Kemper 5), Shaquille Pinas 5, Dario Del Fabro 4, Milan van Ewijk 6; Kees de Boer 5, Abdenasser El Khayati 4,5 (71. John Goossens -), Tomislav Gomelt 5 (71. Pascu -); Ricardo Kishna 4,5 (77. David Philipp -), Bobby Adekanye 4 (45. Jonas Arweiler 6), Vicente Besuijen 4,5.

Man of the match: Devyne Rensch

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen