Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Schmidt: "AZ heeft geen kans gehad, maar wel vijf keer gescoord"

Schmidt: "AZ heeft geen kans gehad, maar wel vijf keer gescoord"

21 maart 2021 – Dat het PSV weer niet gelukt is om een goed resultaat te halen in een topwedstrijd in de Eredivisie, frustreert trainer Roger Schmidt. De trainer van PSV zag zijn team met 2-0 verliezen bij AZ en sprak van een onnodige nederlaag.

"Het is altijd hetzelfde liedje", begon Schmidt zijn verhaal bij ESPN. "Veel kansen, maar niet scoren. We gebruiken onze momenten niet om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Het was weer hetzelfde als tegen Ajax, Feyenoord en ook tegen ADO Den Haag. We hebben hierdoor al zó veel punten verloren. Dat moeten we veranderen."

PSV kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand en zag Teun Koopmeiners in de tweede helft de 2-0 achter Yvon Mvogo schieten. "Die 2-0 was niet eens een kans. We moeten accepteren dat we aanvallende problemen hebben, maar ook verdedigend. AZ heeft dit seizoen vijf keer tegen ons gescoord, maar geen enkele grote kans gehad. Dat moeten we echt verbeteren", vond Schmidt.

Het is ongemeen spannend bovenin de Eredivisie, waar PSV en AZ nu evenveel punten hebben en strijden om plek twee. "We staan nog gewoon tweede", benadrukte Schmidt. "We hebben dit seizoen ook veel gewonnen en we moeten nu nog zeven wedstrijden knokken om die tweede plek te behouden. Natuurlijk ben ik overtuigd dat we tweede eindigen. Heb je de wedstrijd gezien? AZ heeft niets gecreëerd. Ik heb vandaag geen tegenstander gezien die veel beter is. We moeten nog zeven wedstrijden en als we die winnen, eindigen we tweede."

gerelateerd