Lang pakt rood bij einde van ongeslagen reeks Club Brugge

21 maart 2021, 15:25

De ongeslagen reeks van Club Brugge in de Jupiler Pro League is zondagmiddag hardhandig beëindigd door nummer twee Antwerp FC (0-2). Na elf zeges en één remise ging het elftal met basisspelers Noa Lang (die het duel met rood eindigde), Ruud Vormer, Stefano Denswil en Bas Dost onderuit: Didier Lamkel Zé en Lior Refaelov (penalty) maakten de goals.

Dat de ongeslagen reeks ten einde kwam, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Na de coronabom bij de club werd het uitgeschakeld in de Europa League door Dinamo Kiev en werd het ook in de Belgische beker het Waterloo gevonden. In de Jupiler Pro League werd twee weken geleden bovendien weer eens na tien zeges puntverlies geleden, al bleef dat destijds beperkt tot een remise.

Mede daarom zal Antwerp FC bloed hebben geroken, al was de wijze waarop het op voorsprong kwam enigszins gelukkig. Een uittrap van keeper Ortwin De Wolf leek volledig te mislukken, maar mede daarom rolde hij over het middenveld en bleek het een puntgave assist voor Lamkel Zé: het probleemkind faalde niet oog-in-oog met Simon Mignolet (zie onder). Vlak voor de pauze werd de score verdubbeld door de bezoekers.

Anders dan zo vaak dit seizoen konden de Nederland het verschil niet maken. Lang kreeg in de eerste helft een harde tik en nam daar na rust revanche op: die overtreding was geel waard, waardoor hij geschorst is voor het komende duel. Dat was hij anders sowieso geweest: vlak voor het einde ging hij op de tenen staan Maxime Le Marchand en kreeg daarvoor zijn tweede gele en dus rode kaart. De onzichtbare Dost werd gewisseld voor Daniel Perez, evenals Denswil. Vormer zorgde nog wel voor wat gevaar, maar kon zich niet onttrekken uit de malaise.

De nederlaag en het einde van de zegereeks voor Club Brugge is weliswaar zeer pijnlijk, maar reden tot zorgen in de titelstrijd is er nog niet. De voorsprong is nog altijd zestien punten en hoewel die wordt gehalveerd bij het ingaan van de verkorte play-offs dit seizoen na 34 duels én de huidige vorm matig is, is het voor paniek nog veel te vroeg bij Club Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen