Rangers sluit seizoen als kampioen ongeslagen af na Old Firm

Rangers sluit seizoen als kampioen ongeslagen af na Old Firm

21 maart 2021 – Kampioen Rangers heeft zondagmiddag geen extra zout in de wonden van Celtic kunnen strooien. De ploeg van Steven Gerrrard begon met de titel op zak aan Old Firm, die het ongetwijfeld ook had willen winnen om de pijn bij de rivaal nog wat te verergeren. Dat lukte de kampioen niet op bezoek bij Celtic, wel werd de ongeslagen status vastgehouden (1-1).

Met een straatlengte voorsprong en als kampioen kwam Rangers FC op bezoek bij rivaal Celtic, maar een erehaag hoefde de club niet te verwachten van Celtic. De reden? Het feit dat Celtic in 2019 als kampioen ook geen erehaag kreeg van Rangers en dat was niet vergeten door de spelers van de thuisclub. Als groep besloten ze daarom om geen gebaar te maken voor Rangers. 

Toch was er wel een ander mooi moment voorafgaand aan de aftrap: Celtic-aanvoerder Scott Brown liep voor het duel naar Rangers-speler Glen Kamara toe om hem zijn steun te betuigen. Afgelopen week kwam naar buiten dat de middenvelder racistisch bejegend zou zijn in de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag. De UEFA is inmiddels een vooronderzoek gestart naar het voorval, maar ondanks de rivaliteit werd Rangers daarin wel gesteund door Celtic.

Lees ookOproep Gerrard gehoord: UEFA start vooronderzoek naar Slavia

Omdat het kampioenschap dus al beslist is, was deze Old Firm iets gemoedelijker dan sommige laatste edities. Celtic was wel duidelijk gebrand om de ongeslagen status van Rangers aan te vallen, wat door een vroege treffer Mo Elyounoussi (kopbal) wel lukte. De eerste nederlaag kwam er uiteindelijk niet, want Alfredo Morelos zorgde nog voor de pauze ervoor dat Rangers als kampioen ook nog eens ongeslagen blijft op de slotdag van het Premiership. Wel volgen er nog vijf duels in de kampioensronde, maar in de reguliere competitie verloor Rangers niet.

gerelateerd