PEC Zwolle verpest het VVV-Venlo-debuut van coach Luhukay

21 maart 2021, 14:24   Bijgewerkt: 21 maart 2021, 15:26

Het vervroegde debuut van Jos Luhukay bij VVV-Venlo is zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle flink verpest. De oefenmeester had met zijn elftal voor de pauze de beste kansen, maar scoorde niet - mede omdat clubtopscorer Giorgos Giakoumakis het vizier niet op scherp had staan. Daar kreeg het in de tweede helft via Slobodan Tedic en Thomas Lam (pingel) de rekening voor gepresenteerd (2-1).

Dat Luhukay werd aangesteld als opvolger van de eerder deze week ontslagen Hans de Koning, was eerder dan verwacht. De oefenmeester die veelal in de Bundesliga werkte was eigenlijk pas in beeld voor na dit seizoen, maar kon naar eigen zeggen niet weigeren om de club in nood nu al te helpen. Het duel met PEC Zwolle - waar Bert Konterman nog altijd scepter zwaait als interim-coach - was meteen belangrijk in de strijd om boven de degradatieplekken te blijven. Dat deed hij in een verdedigende 5-3-2-formatie, met Christian Kum en Torino Hunte anders dan vorige week in de ploeg. 

Trainer Luhukay zag dat zijn ploeg in het eerste kwartier het gevaarlijkst was. Vito van Crooij schoot in de eerste minuut al op de lat vanuit een vrije trap en even later leek hij alleen door te kunnen richting de goal van de Zwollenaren. Keeper Xavier Mous en het goede verdedigen van Sam Kersten zorgde er echter voor dat VVV niet snel op een voorsprong kon komen.

Daarna was het spelbeeld duidelijk: PEC Zwolle had het balbezit en VVV wachtte rustig op de counter. De Limburgers stonden goed georganiseerd en ondanks het matige spel aan de bal waren ze wel dreigend. De grootste kans in de eerste helft was uiteindelijk voor de topscorer van de Eredivisie. De Griek Giakoumakis kreeg een mooie voorzet van Tobias Pachonik, maar kopte de bal volledig vrijstaand naast. De Zwollenaren waren daarentegen alleen dreigend in de eerste helft vanuit afstandsschoten, maar die waren niet lastig genoeg voor VVV-keeper Thorsten Kirschbaum.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was erg matig. Beide teams waren voorzichtig en speelden zonder vertrouwen. Grote kansen bleven daardoor uit, maar daar kwam na ruim een uur spelen verandering in. Bert Konterman had in de rust namelijk de herstelde huurling Tedic gebracht. Na flink wat blessureleed liet de lange spits direct zien hoe belangrijk hij kon zijn voor de ploeg. De bal kwam door de lucht bij hem terecht, waarna hij slim de bal over Kirschbaum heen kopte (1-0). 

VVV reageerde direct op de tegenslag die ze moesten verwerken. Het duurde maar twee minuten voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. Na een flinke scrimmage in de zestien kwam de bal voor de voeten van Roy Gelmi, die de bal hard binnenschoot. De wedstrijd kwam na die gelijkmaker helemaal los en vooral PEC kreeg in korte tijd meerdere kansen via Tedic, maar diens tweede kwam niet.

De tweede van PEC Zwolle kwam er echter wel, na een overtreding in het zestienmetergebied van VVV-Venlo. In eerste instantie liet scheidsrechter Ingmar Oostrom doorvoetballen, maar de VAR zag wel degelijk een overtreding van Christan Kum op Immanuel Pherai, Na het bekijken van de beelden werd alsnog de penalty gegeven. Thomas Lam faalde niet van elf meter.

VVV-Venlo probeerde daarna weer terug te komen in de wedstrijd, maar echt dreigend werden ze niet meer. Luhukay verliest daardoor zijn eerste wedstrijd als trainer van VVV, dat acht officiële wedstrijden op rij verloor. De Limburgers komen door dit verlies dan ook steeds meer in de problemen. PEC zal opgelucht ademhalen en ziet de afstand met de nummer zestien groter worden. 

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Xavier Mous 6,5, Bram van Polen 6, Thomas Lam 6,5, Kenneth Paal 6,5, Mustafa Saymak 6 (63. Pelle Clement 6), Virgil Misidjan 6,5 (87. Yuta Nakayama), Benson Manuel 6 (20. Immanuel Pherai 6,5), Sam Kersten 7, Eliano Reijnders 6 (63. Mike van Duinen 6), Thomas Buitink 5,5 (45. Slobodan Tedic 7,5), Dean Huiberts 6

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7, Tobias Pachonik 6,5, Christian Kum 6 (81. Jafar Arias), Kirstopher Da Graca 6,5, Leon Guwara 6, Danny Post 6,5 (74. Wassim Essanoussi), Simon Janssen 6, Vito van Crooij 6, Giorgos Giakoumakis 6, Torino Hunte 5,5 (60. Anastasios Donis 5,5)

Man of the match: Slobodan Tedic

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen