De Graafschap biedt politie helpende hand in coldcasezaak

20 maart 2021, 16:44

De politie krijgt hulp van De Graafschap om een coldcasezaak van een vermoorde baby onder de aandacht te brengen. In januari 2006 werd in Doetinchem het stoffelijke overschot van de pasgeboren Sem Vijverberg gevonden. Vijftien jaar later tast de politie nog altijd in het duister over wie verantwoordelijk is voor de dood van het jongetje.

Vaststaat dat het jongetje met fors geweld om het leven is gebracht. Mogelijk leefde hij zelfs nog toen hij werd achtergelaten in het koude water. Met een media-campagne hoopt het coldcaseteam Oost-Nederland informatie te krijgen waarmee de zaak kan worden opgelost. De Graafschap gaat daar een steentje aan bijdragen. Op 2 april tegen FC Dordrecht zal er met grote spandoeken op de tribunes aandacht worden gevraagd voor de zaak.

"Toen het Cold Case Team van de Politie ons recent benaderde of wij de recherche willen helpen aandacht voor deze trieste zaak te genereren hebben wij daar uiteraard mee ingestemd. De Graafschap heeft een grote achterban en is diep geworteld in de haarvaten van de samenleving in Doetinchem en de Achterhoek. Wij kennen een grote betrokkenheid bij onze stad en onze regio en we zijn blij met de aandacht die deze zaak krijgt vanuit de politie. Wij leveren daar graag een bijdrage aan", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

"De politie hoopt na al die jaren deze zaak alsnog op te lossen, als wij kunnen bijdragen aandacht te krijgen voor deze trieste zaak, doen we dat graag. Dat doen we op verschillende manieren waarbij de wedstrijd tegen FC Dordrecht op 2 april aanstaande in het teken staat van Sem Vijverberg, wiens leven al in de knop is gebroken door geweld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen