'Vilhena wil weg uit Rusland, interesse uit grote competities'

'Vilhena wil weg uit Rusland, interesse uit grote competities'

20 maart 2021 – Tonny Vilhena is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FK Krasnodar. De Nederlandse middenvelder heeft volgens Championat zijn vertrekwens bekendgemaakt bij de leiding van de Russische club. Vilhena is bezig aan zijn tweede seizoen in Rusland en ligt tot de zomer van 2024 vast bij Krasnodar.

Op basis van informatie van twee onafhankelijke bronnen schrijft bovengenoemd Russisch medium dat Vilhena wil vertrekken uit de Primeira Liga. De oud-speler van Feyenoord geniet naar verluidt interesse van clubs uit de vijf grootste Europese competities. Of er ook concrete interesse is voor de vijftienvoudig Oranje-international, is niet bekend.

Vilhena maakte anderhalf jaar geleden voor negen miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Krasnodar. Dit seizoen was hij in 28 wedstrijden goed voor drie doelpunten en vier assists. Het is nog maar de vraag of zijn prestaties in Rusland hem een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal opleveren. Vilhena maakt de komende interlandperiode in elk geval geen deel uit van de Oranje-selectie.

gerelateerd