Roozemond spreekt vertrouwen uit in Heerenveen-trainer Jansen

19 maart 2021, 23:23

Johnny Jansen maakt momenteel een moeilijke fase door met sc Heerenveen: de oefenmeester won slechts één van de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie en ondanks het gesprek met de fans eerder deze week was er tegen FC Twente (0-0) vrijdagavond weinig beterschap te zien bij de Friezen. Toch hoeft de coach zich geen zorgen te maken: de club staat nog volledig achter hem.

Dat vertelde voorzitter Cees Roozemond althans tegenover ESPN voorafgaand aan de ontmoeting met FC Twente. "Het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381599/boze-heerenveen-fans-in-gesprek-met-de-club-wij-zijn-het-zat/,_blank,gesprek met de fans was prima], er was een goede delegatie van de technische staf en spelers. De fans hebben zich geërgerd aan het spel, wij soms ook. Johnny is de eerste die zich daar van bewust is", zei Rozemond, die vervolgens enkele 'verzachtende omstandigheden' noemde.

"De voorbereiding was niet ideaal en daar leg je toch de basis voor het team. Het elftal was te laat compleet. In de winterstop hebben we weliswaar veel spelers gehaald, maar die moet je inpassen in je elftal. Dat is trainen, trainen, trainen en daar komt door het strakke schema weinig van terecht", aldus Roozemond, die Jansen verdedigt. "Hij hoeft zich geen zorgen te maken. Anders had ik hem dat als eerste verteld en dat hebben we niet gedaan."

Kwestie Hamstra

Verder kwam ook de kwestie rondom Gerry Hamstra ter sprake. De technisch manager vertrok vanwege een verschil van inzicht. Dat hij niet vertelde dat hij voor een vertrek naar Ajax stond, speelde ook mee. "We zijn een opleidingsclub en gunnen hem die stap van harte. Maar dat doe je wel gezamenlijk en daar is het misgegaan", zei Roozemond, die naarstig op zoek is naar een opvolger. "Maar we gaan voor de ideale kandidaat. Haast is daarbij geen goede raadgever.

Lees ook'Heerenveen start overleggroep voor opvolging Hamstra'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen