Karsdorp snapt keuze De Boer: "Eerst maar doortrekken"

19 maart 2021, 18:58

Rick Karsdorp (26) werd door Frank de Boer niet opgenomen in de (voor)selectie van het Nederlands elftal. Dat was voor veel mensen onbegrijpelijk, aangezien de rechtsachter bij AS Roma in een uitstekende vorm steekt en wekelijks op het hoogste niveau speelt. Zelf heeft hij wel begrip voor het besluit van de bondscoach. "Laat me eerst deze lijn maar eens doortrekken."

Dat vertelt Karsdorp tegenover Ziggo Sport. Met Denzel Dumfries, Kenny Tete, Jeremiah St. Juste en Joël Veltman riep Frank de Boer wel wat verrassende spelers op die als rechtsachter uit de voeten kunnen in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar Karsdorp zat er opvallend genoeg niet bij. De voormalig Feyenoorder is bij AS Roma dit seizoen een belangrijke kracht in het elftal van de opponent van Ajax en werd recent zelfs beloond met een nieuw contract. Toch had hij zelf nog geen rekening gehouden met een oproep.

"Mensen om me heen en mensen op de club hadden het misschien wel verwacht, maar ik zelf had er nog nooit over nagedacht eigenlijk", zei de eerlijke Karsdorp. "Ik ben een speler die het hoogst haalbare wil halen, zeker het Nederlands elftal met het oog op het EK. Dat is mooi. Maar er zijn ook andere spelers voor mijn positie en ik heb het drie jaar niet laten zien. Pas nu begint het weer te komen." De verdediger wil zijn huidige vorm eerst over een langere periode laten zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen