Stekelenburg wil basisplek: "Ga geen vakantie vieren"

19 maart 2021, 17:14

Voor Maarten Stekelenburg leek het einde van zijn carrière al in zicht, maar door de schorsing van Andre Onana is er ineens een nieuwe wereld opengegaan voor de 38-jarige keeper. Als eerste doelman van Ajax maakt de keeper indruk en dat heeft hem ook een rentree in Oranje opgeleverd. Uiteraard is hij blij met zijn selectie.

De 38-jarige keeper meldt zich maandag in Zeist bij Oranje. "Het is voor mij geweldig, ik had het niet aan zien komen", vertelt hij aan Ajax TV. "Zeker niet toen ik hier terugkwam in het begin van het seizoen. Het is mooi. Ik had niet verwacht dat dit allemaal zou gebeuren. Je weet dat er een kans is als er iets met Andre zou gebeuren, maar niemand had verwacht dat er iets als dit zou gebeuren."

Stekelenburg gaat de strijd aan met Tim Krul en Jasper Cillessen en mikt erop om eerste keeper te worden. "Ik denk dat je altijd zo moet denken. Je wilt altijd het hoogst haalbare halen, want ik ga er niet heen om vakantie te vieren. Ik denk dat ik altijd ben doorgegaan met wat ik doe en dat is gewoon keihard trainen en klaar zijn als er iets mocht gebeuren. Dat is het enige wat je kunt doen op het moment dat je niet speelt. Ik heb de laatste jaren niet veel gespeeld, maar ben wel altijd keihard blijven trainen. Dan dient dit moment zich aan bij Ajax en dan probeer je het zo goed mogelijk te doen. Dan ben je er in ieder geval fysiek klaar voor."

Stekelenburg zal bij zijn tweede leven als international te maken krijgen met veel spelers die hij nog niet kende. "Het is een tijd geleden, dus er zijn wat andere spelers bij. Er zijn ook nog wel wat oude bekenden. We gaan het zien volgende week."

AS Roma

Overigens werd de keeper met Ajax aan AS Roma gekoppeld bij de loting voor de Europa League. Tussen 2011 en 2013 stond de goalie daar onder contract. "Dat is leuk, het is mijn oude club. Het is wel acht jaar geleden al. Ik denk ook niet dat AS Roma echt blij is met ons hoor. Het had voor ons beter en slechter gekund."

Lees ook: St. Juste debuteert in Oranje-selectie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen