Kampioen Rangers hoeft geen erehaag van Celtic te verwachten

Kampioen Rangers hoeft geen erehaag van Celtic te verwachten

19 maart 2021 – Rangers FC gaat dit weekend als kampioen beginnen aan de Old Firm in Schotland, toch hoeven ze van de directe rivaal Celtic geen erehaag te verwachten. Hoewel dat bij die club wel serieus besproken is, is er besloten om dat niet te doen. Reden? Het feit dat Celtic in 2019 als kampioen ook geen erehaag kreeg van Rangers.

Dat heeft Celtic's interim-manager Kennedy laten weten tegenover Sky Sports tijdens de persconferentie. "Deze spelersgroep ging in 2019 ook met de titel naar Ibrox en kreeg toen ook niet het respect dat het verdiende", legt hij de keuze van de spelers uit. Het 'collectieve besluit' van de huidige nummer twee van Schotland werd in overleg gemaakt met de gehele selectie.

"Het zijn dezelfde spelers die nu worden gevraagd om een erehaag te vormen, dat gaan we dus niet doen. We zullen ons concentreren op de wedstrijd", aldus Kennedy, die vindt dat het niets met respect of de klasse van Celtic te maken heeft, maar alles met de houding van Rangers in 2019, die twee jaar later nu zelf kampioen van Schotland is, voor het eerst in jaren.

Rangers werd in 2012 na een faillissement teruggezet naar het vierde niveau en klauterde langzaam weer omhoog. Sinds 2016 speelt Rangers op het hoogste niveau, maar het lukte dus nog niet om kampioen te worden. Daar is dit seizoen verandering in gekomen door Gerrard en zijn mannen, die donderdagavond in de Europa League wel uitgeschakeld werden.

gerelateerd