Eerdere winst op PSV inspireert Jansen: "Mooie wedstrijd"

19 maart 2021, 15:27

In topwedstrijden komt AZ dit seizoen net als vorig jaar uitstekend voor de dag, iets wat niet gezegd kan worden van PSV. De Eindhovenaren verloren eerder dit seizoen op eigen veld van AZ, dat wederom een kunststukje wil gaan neerzetten tegen PSV. Pascal Jansen leeft met een goed gevoel toe naar de wedstrijd van zondag.

In Alkmaar treffen AZ en PSV elkaar dan wederom. Er staat veel op het spel, want PSV staat tweede met drie punten meer dan AZ. Jansen weet dat een overwinning zodoende ook geweldig zou zijn. "We hebben ons in een prima positie weten te manoeuvreren", zegt de trainer tegen NH Sport. "Er is een mooie wedstrijd op komst tegen PSV. Uit hebben we ze verslagen, dus dat hopen we nu natuurlijk ook te bereiken."

De 1-3 zege in Eindhoven staat Jansen nog goed in het geheugen. "Het was een hele intense wedstrijd. We moesten heel hard knokken om de 2-1 vast te houden en dat hebben we toen als team heel goed gedaan. En in het slot scoort Calvin Stengs de bevrijdende 3-1." Jansen denkt dat PSV nu verder is dan toen. "Gakpo, Madueke en Götze waren een tijdje afwezig maar die zijn nu allemaal weer beschikbaar. Aangevuld met de spelers in de voorhoede die wel al fit waren hebben ze natuurlijk erg goede spelers."

AZ moet het zondag doen zonder de geblesseerde Pantelis Hatzidiakos. Fredrik Midtsjø was een twijfelgeval, maar lijkt op tijd fit. Tegen Vitesse speelde AZ met drie verdedigers, maar de verwachting is dat AZ zondag terugkeert naar ver verdedigers. "Als we ons aanpassen doen we dat om er beter van te worden. We hebben ze in Eindhoven verslagen op een manier waar AZ herkenbaar voetbal heeft gespeeld. Dat zal zondag niet anders zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen