Advocaat aantal weken zonder Fer: "Toch goed gezien"

19 maart 2021, 16:42

Feyenoord moet Leroy Fer de komende periode missen. Afgelopen zondag werd de middenvelder tegen PSV juist nog uit voorzorg langs de kant gehouden, maar op de training liep hij deze week alsnog een blessure op. Trainer Dick Advocaat voorspelde dat Fer door zijn kuitblessure een aantal weken zal ontbreken.

"De selectie staat er goed voor, alleen Fer is afgevallen", begon Advocaat zijn persconferentie vrijdagmiddag. "Op de training kreeg hij last van zijn kuit. De medische staf verwacht dat hij er een paar weken uit ligt." De trainer werd ermee geconfronteerd dat hij Fer zondag juist nog rust gaf om een blessure te voorkomen. "Dan had ik toch goed gezien dat hij nog niet helemaal fit was", reageerde Advocaat cynisch.

Op de persconferentie blikte de trainer vooruit op de wedstrijd tegen FC Emmen van aanstaande zaterdag. Daarin zal Feyenoord moeten beginnen de opgelopen achterstand op AZ en Vitesse in te halen. "Emmen heeft in de winterstop een paar aardige jongens erbij gehaald en nadien vier keer niet verloren. Het is een lastige ploeg, een ploeg die graag wil voetballen. Maar het zijn wel wedstrijden die je moet winnen. We spelen nog acht wedstrijden, waarvan vijf thuis. Daar zal je toch een inhaalslag moeten maken." 

Kuyt

Op het trainingsveld werd Advocaat deze week vergezeld door Dirk Kuyt, die bij Feyenoord stage loopt als onderdeel van zijn trainerscursus. "Dirk is er al een paar keer bij geweest. Volgende week gaat hij examen doen, dan neemt hij de groep over." Advocaat omschreef de trainerseigenschappen van Kuyt. "Hij is heel duidelijk. Het is een jongen die weet wat hij wil en zo komt hij ook over. Zo hoort het ook."

Geldnood

Deze week bracht Feyenoord een video naar buiten waarin directeur Mark Koevermans supporters opriep de compensatie voor hun seizoenkaart niet terug te vragen. De club verkeert door corona in financieel zwaar weer. Advocaat heeft de video zelf nog niet gezien, maar is zich bewust van de situatie in Rotterdam. Daar hoort daarom ook bij dat Feyenoord er alles aan moet doen om Europees voetbal te halen. "Ik denk dat wij die verantwoordelijkheid altijd nemen, zeker de staf. Dat verwacht ik van de spelersgroep ook. Ze weten de belangen, ze weten dat ze voor een grote club spelen. Dan moeten ze presteren. Excuses zijn er sowieso al niet meer."

Zaterdagavond om 20:00 uur trapt Feyenoord af tegen FC Emmen. Naast Fer ontbreken ook de langer geblesseerde Mark Diemers, Bart Nieuwkoop en Christian Conteh. Of de keuze onder de lat op Nick Marsman of Justin Bijlow valt, wilde Advocaat nog niet zeggen. "Die keuze maak ik morgen. Ik heb dat ook nog niet aan de spelers verteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen