De Boer legt uit: "Behandel Promes net als alle anderen"

De Boer legt uit: "Behandel Promes net als alle anderen"

19 maart 2021 – De keuzes die Frank de Boer moest maken voor de selectie van het Nederlands elftal, waren zeker niet gemakkelijk. De bondscoach van Oranje moest harde noten kraken en heeft onder meer Wout Weghorst, Tonny Vilhena en Quincy Promes laten afvallen. Op de website van de KNVB heeft de keuzeheer tekst en uitleg gegeven.

De Boer baalt ervan dat Stefan de Vrij door een positieve coronatest niet van de partij is. "Voor hem is het natuurlijk vervelend dat hij positief testte op corona. Om die reden kunnen we hem niet oproepen. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt en of Stefan mogelijk later nog kan aansluiten. Dat zullen we echt moeten afwachten. Met Jeremiah St Juste, die rechtsback en rechts-centraal kan spelen, heb ik een goede vervanger. Het is mooi voor hem dat hij zijn debuut in de selectie kan maken", vertelt de coach.

Weghorst, Promes en ook Marco Bizot zitten niet bij de groep. Dat betekent volgens De Boer niet dat zij het EK niet zullen halen. "We zitten nu kort voor het EK. Dat betekent dat alle spelers uit de voorlopige selectie bij ons in beeld blijven, ook al zitten ze nu niet bij de definitieve groep. Dat geldt bijvoorbeeld voor Quincy Promes, die ik nu niet geselecteerd heb. De concurrentie op zijn positie is groot en ik kies op dit moment voor anderen. Natuurlijk ken ik de verhalen rond hem, maar voor mij geldt maar één ding: je bent in Nederland onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dus ik behandel hem net zoals alle anderen. Ook Marco Bizot blijft in beeld. Ik heb Maarten Stekelenburg bij de groep gehaald, zodat ik hem tien dagen aan het werk kan zien. Nu gaat het om WK-kwalificatie, maar uiteraard kijken we verder dan alleen deze week."

Oranje speelt tegen Turkije, Letland en Gibraltar in de komende interlandperiode.

Lees ookSt. Juste debuteert in Oranje-selectie, Stekelenburg keert terug

gerelateerd