St. Juste debuteert in Oranje-selectie, Stekelenburg keert terug

19 maart 2021, 12:41   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 12:54

Bondscoach Frank de Boer heeft vrijdag zijn definitieve selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar bekendgemaakt. Opvallende naam in de groep is die van Jeremiah St. Juste, die zijn goede spel bij FSV Mainz 05 beloond heeft zien worden met een eerste uitverkiezing. Ook Maarten Stekelenburg zit bij de groep.

Voor Stekelenburg is zijn terugkeer een mooie opsteker, nadat hij als vervanger van de geschorste Andre Onana bij Ajax laat zien hij ook op 38-jarige leeftijd nog goed op dreef is. De goalie zat bijna 3,5 jaar niet meer bij Oranje, maar keert nu dus terug. Stekelenburg werkte eerder bij Ajax goed samen met De Boer en mag nu dus ook hopen op het spelen van interlands onder hem.

Voor St. Juste is het zijn eerste uitverkiezing. De 24-jarige verdediger profiteert van de blessure van Virgil van Dijk en de coronabesmetting van Stefan de Vrij, die zodoende ook niet van de partij is. Memphis Depay zit uiteraard wel bij de groep, maar dat is volgens de KNVB nog wel onder voorbehoud. De aanvaller moet eerst toestemming krijgen van de Franse overheid om af te mogen reizen.

Het belangrijkste slachtoffer van de keuzes van De Boer is Wout Weghorst geworden. De spits scoorde dit seizoen al zestien keer in de Bundesliga en is daarmee de meest scorende Nederlander in een topcompetitie. Toch ziet De Boer geen rol voor hem weggelegd. Ook Marco Bizot (AZ), Joël Drommel (FC Twente), Quincy Promes (Spartak Moskou), Kevin Strootman (Genoa CFC), Tonny Vilhena (FC Krasnodar) zitten niet bij de groep. Hetzelfde geldt voor Rick Karsdorp. De rechtsback manifesteert zich uitstekend bij AS Roma en kreeg onlangs een nieuw contract, maar heeft geen Oranje-uitverkiezing gekregen.

Deze 24 spelers melden zich maandag in Zeist:

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Ryan Babel (Galatasaray), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Valencia), Memphis Depay (Olympique Lyon)*, Denzel Dumfries (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Davy Klaassen (Ajax), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Donyell Malen (PSV), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Maarten Stekelenburg (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Jeremiah St Juste (FSV Mainz 05), Kenny Tete (Fulham), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Owen Wijndal (AZ).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen