Transferweekje: Tapia, Onana, Gudmundsson en Wijnaldum

20 maart 2021, 12:01   Bijgewerkt: 20 maart 2021, 13:00

De transfermarkten in Europa zijn gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten voorbij komen over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

De keepers van PSV

Hoe ziet de bezetting onder de lat er komend seizoen uit bij PSV? Over die vraag gaat het al geruime tijd na het bevestigde vertrek van Lars Unnerstall naar FC Twente en de mogelijke transfer van Joël Drommel in de omgekeerde richting. Deze week kwam naar buiten dat de club uit Enschede 6,5 miljoen euro wil ontvangen voor de doelman, maar dat gerucht werd door technisch directeur Jan Streuer al snel ontkend. "We noemen geen bedragen", was hij duidelijk. Ook PSV-trainer Roger Schmidt kon op de persconferentie van vrijdag niet veel over de mogelijke transfer kwijt, maar gooide wel een nieuwe kwestie op tafel. Yvon Mvogo is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig en zou dus ook komend seizoen onder de lat staan bij PSV, maar dat is volgens de Duitser nog maar de vraag. De doelman heeft een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381787/onzekerheid-bij-psv-leipzig-kan-mvogo-in-de-zomer-terughalen/,_blank,clausule in zijn contract], waardoor RB Leipzig hem komende zomer terug kan halen. Als Drommel al komt, moet PSV dus mogelijk op zoek naar nóg een keeper. 

{image[337966][right-half][]}Is Tapia op weg naar de Spaanse top?

Hij vertrok gratis bij Feyenoord, maar geniet nu de belangstelling van de Spaanse top. Renato Tapia (25) heeft zich in razendsnel tempo knap ontwikkeld bij Celta de Vigo. Volgens het Peruviaanse El Futbolero staat de middenvelder er goed op bij Atlético Madrid-trainer Diego Simeone. Stadsgenoot Real Madrid zou eveneens geïnteresseerd zijn. Wie had dat een jaar geleden gedacht? Wil Atlético Madrid de voormalig speler van Feyenoord, FC Twente en Willem II daadwerkelijk aantrekken, dan zal er diep in de buidel moeten worden getast. Tapia ligt nog voor drie jaar vast bij Celta de Vigo en heeft een geschatte transferwaarde van twintig miljoen euro.

Waar ligt de toekomst van Wijnaldum?

Terwijl Liverpool afgelopen week met Sander Berge (Sheffield United) sprak over een transfer naar Anfield – zo berichtte Eurosport althans – wordt de toekomst van de man die hij daar moet opvolgen steeds onzekerder: Georginio Wijnaldum. De Nederlander heeft een aflopend contract bij The Reds en FC Barcelona leek hem naar Camp Nou te willen halen. Door de doorbraak van Ilaix Moriba (18) is dat project opeens een stuk onzekerder. Barcelona moet elke euro omdraaien en wil juist talent de kans geven. De krant Sport kwam met het nieuws dat de aanbieding ingetrokken is, al kwam er in andere Spaanse media toch weer een opening voor een gang naar Camp Nou. Met een aflopend contract zal hij de voorpagina's nog wel even beheersen… 

{image[345878][left-half][]}Kamp-Onana praat met Ajax

Niet alleen sportief was de dopingschorsing van Andre Onana een enorme klap voor Ajax. Ook de transferwaarde van de doelman kelderde enorm. Tientallen miljoenen hadden de Amsterdammers bij een mogelijke transfer kunnen vangen, tot bleek dat hij liefst een jaar niet in actie mag komen. Borussia Dortmund had serieuze interesse in de Kameroenese goalie, maar heeft deze inmiddels laten varen. De enige optie om te voorkomen dat Onana - wiens contract in de zomer van 2022 afloopt - tegen een spotprijs, of zelfs gratis de deur uit zou lopen, is om hem langer vast te leggen. Die onderhandelingen zijn inmiddels gestart, zo bevestigde zaakwaarnemer Albert Botines. Gezien de situatie van Onana is het daarbij niet ondenkbaar dat hij minder zal gaan verdienen in Amsterdam.

Topclubs in de rij voor Gudmundsson

Niet vaak wordt een speler van FC Groningen gelinkt aan de absolute wereldtop, maar dat gebeurde deze week wel met de 21-jarige linksback Gabriel Gudmundsson. De clubs die genoemd werden kwamen niet helemaal bij elk medium overeen, maar er zaten voor de Zweed erg mooie namen tussen. Zo meldden het Zweedse Aftonbladet en Voetbal International dat RB Leipzig en Napoli in het bijzonder geïnteresseerd waren. Ook Manchester City, Borussia Dortmund en Ajax werden met de back in verband gebracht. Later deze week kwam La Gazzetta dello Sport met een nieuwe naam - en wederom niet de minste: Juventus. De geruchten zullen Gudmundsson voorlopig niet naar het hoofd stijgen. "Interesse is leuk, maar ik richt me nu op Groningen. De rest komt later wel", reageerde hij nuchter op de geruchten tegenover het Zweedse Fotbollskanalen.

Ajax kijkt verder

Ajax zou met André Onana in gesprek zijn over een nieuw contract, maar het lijkt erop dat de Amsterdammers op de achtergrond ook op zoek zijn naar een (extra) doelman. Diverse namen zijn de revue gepasseerd. Joël Drommel zou bij Ajax op het lijstje staan, maar de doelman van FC Twente lijkt op weg naar PSV. Maduka Okoye van Sparta Rotterdam bevestigde deze week in de belangstelling van Ajax te staan, terwijl de Amsterdamse club ook zou rondkijken in Brazilië. Volgens Goal staat Ajax op het punt om een bod van acht à tien miljoen euro uit te brengen op Hugo Souza, de keeper van Flamengo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen