Onzekerheid bij PSV: Leipzig kan Mvogo terughalen

Onzekerheid bij PSV: Leipzig kan Mvogo terughalen

19 maart 2021 – De komende tijd zal duidelijk worden hoe de keeperspositie volgend seizoen bij PSV bezet is. Duidelijk is dat Lars Unnerstall de overstap maakt naar FC Twente en Joël Drommel daar wellicht voor terug komt. Yvon Mvogo wordt in principe nog een jaar gehuurd van RB Leipzig, al is het niet honderd procent zeker dat hij in Eindhoven blijft.

Dat vertelde Roger Schmidt vrijdagochtend op de persconferentie. "Ik weet niet zeker of ik dit mag vertellen, maar Leipzig heeft de optie om hem terug te halen. Het is niet honderd procent zeker dat we hem ook volgend jaar onder de lat hebben staan. Natuurlijk moet je er met die voorwaarden op voorbereid zijn wat er misschien kan gebeuren. We zijn blij met Yvon, dus we hopen dat hij er volgend seizoen ook is, maar we weten het niet honderd procent zeker."

Over de mogelijke komst van Joël Drommel kon Schmidt nog altijd niet veel kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat het een goede keeper is. Het is een onderwerp voor volgend seizoen. Wij proberen de best mogelijke selectie samen te stellen. Daar werken we aan op de achtergrond, maar ik moet ook focussen op dit seizoen, op mijn huidige selectie en natuurlijk de wedstrijden die we moeten spelen."

"De situatie is duidelijk", vervolgde de Duitser. "Unnerstall vertrekt naar Twente, Yvon wordt misschien nog een jaar extra gehuurd. Het is een lastige situatie, maar het is professioneel om ons daarop voor te bereiden. We moeten alle goede, beschikbare keepers in Europa bekijken, zien wat mogelijk is voor ons en een keuze maken."

gerelateerd