Marsman: "Keeper zijn is een extreem vak"

19 maart 2021, 10:44   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 11:11

Door de blessures van Justin Bijlow mocht Nick Marsman dit seizoen vaak opdraven onder de lat van Feyenoord. Dat ging de reservedoelman verrassend goed af. Waar Marsman in het verleden de reputatie had een veel blunderende keeper te zijn, houdt hij zijn ploeg dit seizoen erg vaak op de been.

"Ik wilde vroeger eigenlijk te veel", zei Marsman over zijn ontwikkeling in een uitgebreid interview met De Volkskrant. "Ik vloog snel naar de kruising voor een redding waar iedereen over zou praten. Ik dook naar alle ballen in het zestienmetergebied, waardoor ik soms uit positie stond. Nu weet ik dat ik me moet focussen op de ballen die ik moet stoppen. Soms moet je juist zo lang mogelijk blijven staan, in plaats van overal op af te vliegen."

Toch wil hij de kritiek die hij op zijn prestaties bij FC Twente ontving wel nuanceren. "Ach, flop? Ik keepte bij Twente zat goede wedstrijden, maar je ziet zelfs bij de beste keepers ter wereld dat er aan ze getwijfeld wordt als ze een aantal foutjes maken. Kepa, De Gea, Courtois, zelfs Alisson overkomt dat nu. Ik las niets, maar via familie en vrienden krijg je toch mee dat de beeldvorming over je kantelt."

Het betekende in ieder geval dat Marsman een aantal jaar als bankzitter te wachten stond, eerst bij FC Utrecht en vervolgens bij Feyenoord. "Het is een extreem vak. Op het hoogste niveau zijn alle keepers in de basis goed. Hoe je met tegenslag omgaat, maakt het verschil. Maar je moet ook gewoon wat geluk hebben. Dat je concurrent iets overkomt - wat ik hem niet gun, trouwens - en dat bepaalde ballen er niet niet ingaan."

In 2019 koos Marsman er met zijn overstap naar Feyenoord voor om zelfs derde keeper te worden, waar hij toen ook Kenneth Vermeer nog als concurrent voor zich had. Een lucratieve stap naar het buitenland was toen ook een optie. "Ik ben een mensenmens. Ik hou ervan een goede sfeer te creëren en wil samen ergens voor strijden. Ik haal ook veel voldoening uit trainingen op hoog niveau. Ik had in Azerbeidzjan het driedubbele kunnen verdienen, maar ik wilde mezelf ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen