RKC Waalwijk
0 – 1
NEC

Vertessen: "Nu nog scoren, dat is wat ik echt nodig heb"

Vertessen: "Nu nog scoren, dat is wat ik echt nodig heb"

19 maart 2021 – Yorbe Vertessen kan bij PSV rekenen op het volste vertrouwen van trainer Roger Schmidt. In de laatste tien wedstrijden maakte de twintigjarige spits telkens minuten, drie keer als basisspeler en zeven keer als invaller. Dat vertrouwen doet hem veel, zo vertelde hij vrijdagochtend.

"Ik leg mezelf nogal wat druk op denk soms te veel na", begon Vertessen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Onder deze coach voel ik meer rust. Juist door die goal tegen Ajax te maken, had ik hem iets kunnen teruggeven en ook mezelf enorm kunnen helpen." Zijn goal tegen Ajax leek de beslissende 2-0 te zijn, maar werd afgekeurd wegens hands, waarna de Amsterdammers in de slotfase nog 1-1 maakten.

Hoewel het in die topper niet lukte, wil Vertessen zichzelf nog altijd graag bewijzen. Hij wil bovendien afrekenen met twee jaar blessureleed. "Ik heb ongelofelijk lang gesukkeld met mijn hamstrings. Twee jaar geleden mocht ik al mee naar het trainingskamp van het eerste elftal, maar na een paar dagen kreeg ik problemen met die spieren. In eerste instantie leek het allemaal wel onschuldig, maar het kwam telkens terug. Het was iedere keer op en af."

"Als ik weer intensiever ging trainen of in wedstrijden meedeed, speelde het op", vervolgde Vertessen. "Samen met onze fysieke trainer Benjamin Kugel ben ik dit seizoen naar een expert in Keulen geweest, waarvan Benjamin vermoedde dat hij mij kon helpen. Die deskundige heeft voor mij een programma gemaakt om tal van oefeningen met mijn andere beenspieren te doen, om de hamstrings te ontzien. Sindsdien is het over een langere periode goed gegaan. Tot nu toe is alles prima."
Nu hij fit is, is het tijd voor het volgende doel. "In de periode van tegenslagen heb ik mezelf en m'n lichaam veel beter leren kennen. Eigenlijk ging bij mij altijd alles van een leien dakje en kwam het voetbal vrij makkelijk. Nu kon mijn lichaam niet uitvoeren wat mijn hoofd wilde en dat was frustrerend. Ik heb steun gehad aan mijn familie, vrienden en een mental coach, die me heeft geholpen om telkens weer terug te vechten. Nu nog scoren, want dat is wat ik echt nodig heb."

gerelateerd