Kranten: Ajax kijkt uit naar Super April en lof voor Gravenberch

19 maart 2021, 08:10   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 13:20

Net als in eigen huis had Ajax ook in Bern donderdagavond niet veel problemen met het Zwitserse Young Boys. Waar het een 3-0 voorsprong moest verdedigen, werd deze zelfs nog verder uitgebouwd tot 0-2. Zo kan de ploeg zich alweer opmaken voor de kwartfinales en kan het een heel mooi seizoen worden in Amsterdam. 

'Jarig Ajax hangt zelf de slingers op', kopte De Telegraaf daags na de overwinning. Op de dag van het bereiken van de kwartfinale van de Europa League vierde de club haar 121e verjaardag. De krant wees op het jaar waarin Ajax onder Peter Bosz de finale van de Europa League bereikte. Ook toen zette het enkele keren een goed resultaat neer in de heenwedstrijd, om het in de return nog bijna te verpesten. Diezelfde Peter Bosz werd met Bayer Leverkusen bovendien in de vorige ronde door Young Boys uitgeschakeld.

Ten Hag zette zijn ploeg vooraf dus op scherp en begon in de Zwitserse hoofdstad gewoon met zijn sterkste elf. De krant zag hoe de trainer in het eerste kwartier een aantal keer opgelucht adem kon halen na enkele dreigende momenten van Young Boys. Vanaf de 0-1 was het echter definitief gedaan. De krant was in het bijzonder nog lovend over doelman Maarten Stekenburg, die opnieuw veel rust uitstraalde. 

Ook Ryan Gravenberch kon de krant een dag na de wedstrijd tevreden openslaan. Het Parool ging namelijk in op de metamorfose die de achttienjarige middenvelder het afgelopen jaar onderging. 'Gravenberch is op eigenlijk alle facetten van het spel enorm vooruit gegaan, zowel aan de bal als zonder bal.' De krant kijkt dan ook uit naar het Oranje-debuut van de middenvelder, die niet is opgeroepen voor Jong Oranje en dus waarschijnlijk de definitieve selectie van de hoofdmacht zal halen. 'Hij zou een sterke tandem op het middenveld kunnen vormen met Frenkie de Jong', hintte Het Parool. 

Het Algemeen Dagblad spreekt na het bereiken van de kwartfinale al van 'Super April' voor Ajax. De Amsterdammers strijden nog op drie fronten mee en de prestaties in april kunnen het seizoen maken of breken. Op 8 en 15 april vindt het volgende Europese tweeluik plaats, waarvan de tegenstander vandaag bekend wordt. Op 18 april speelt het de bekerfinale tegen Vitesse en kan de eerste prijs van het seizoen dus worden binnengesleept. Als Ajax in het huidige tempo doordendert, kan het bovendien eind april ook de kampioensschaal al opeisen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen