Ten Hag kijkt uit naar kwartfinales: "Gaan graag de uitdaging aan"

18 maart 2021, 23:59

Uiteraard had Erik ten Hag weinig te klagen na de 0-2 zege van Ajax op Young Boys in de Europa League. Het was de tweede zege op de Zwitsers na de 3-0 overwinning van vorige week. Ten Hag zag dat zijn team het even moeilijk had, maar dat een goede ingreep van Ryan Gravenberch belangrijk was.

De middenvelder zette in de twintigste minuut zijn tegenstander van de bal en verzorgde daarmee het voorprogramma van de 0-1. Dusan Tadic vergeleek het talent door die actie met Frank Rijkaard en ook Ten Hag was positief over de actie. "Ryan had in het begin wel wat moeite met zijn positie, maar op dat moment deed hij precies het juiste door een heel beslissend duel te winnen. Ik denk dat hij aan de basis staat van die goal. Een goede goal. Maar we hadden nog verder afstand kunnen en moeten nemen", zegt de coach kritisch bij ESPN.

De trainer zag dat de openingsfase nog wat lastig was voor Ajax. "Je weet dat ze opportunistisch gaan spelen. We hadden wel wat moeite met de defensieve organisatie en zeker ook met de pressie. Zij hadden ook één of twee kansen. Dat had te maken met de organisatie en ook met het feit dat we onrustig waren in balbezit. We raakten snel de bal kwijt en dan maak je de tegenstander die opportunistisch speelt, sterk", liet de trainer weten.

Vrijdag staat de loting van de kwartfinales op het menu. Een voorkeur voor een tegenstander heeft de trainer niet. "Wij kijken van ronde naar ronde. En we richten ons vooral nu op ADO Den Haag en zien wel wat er morgen uit komt. Van daaruit gaan we ons natuurlijk weer prepareren op die volgende ronde. Het wordt waarschijnlijk een hele mooie en een hele zware tegenstander. Daar houden wij van, want we willen graag die uitdading aangaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen