Teleurgestelde Mourinho klapt in kleedkamer voor Dinamo Zagreb

18 maart 2021, 23:35   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 07:33

José Mourinho liet zijn gezicht donderdagavond zien in de kleedkamer van Dinamo Zagreb, na de knappe 3-0 zege van de Kroaten op zijn Tottenham Hotspur. Na verlenging ging het mis voor Tottenham dat zodoende uitgespeeld is in Europa. Mourinho vindt dat zijn ploeg een voorbeeld had moeten nemen aan Dinamo.

"Zij hebben zweet, energie en bloed gelaten voor dit duel. Ze konden na de wedstrijd hun tranen zelfs niet meer bedwingen", zei de trainer bij BT Sport. "Ze waren nederig en toegewijd en daarmee wil ik ze complimenteren." Mourinho was lyrisch over de tegenstander, maar absoluut niet over zijn eigen team. Vorige week won Tottenham nog wel met 2-0 van Zagreb, maar dat bleek dus niet genoeg. "Mijn team speelde niet alsof het een belangrijke wedstrijd was. Daar ben ik teleurgesteld over. Ik baal ervan dat ze zich niet aan de basisprincipes hebben gehouden. Die zijn namelijk dat je respect voor het werk moet hebben en alles moet geven."

"Ik kan alleen maar mijn excuses maken aan onze fans", ging de Portugees verder. "Ik hoop dat zij zich voelen zoals ik me voel. Het was vandaag leven of dood, en mijn spelers zijn doodgegaan. Ik voel me dan ook meer dan verdrietig. In de kleedkamer van Dinamo heb ik hun spelers gecomplimenteerd. Ik baal ervan dat het niet mijn team was dat op wilskracht de wedstrijd heeft gewonnen. De basis van voetbal is de houding van een speler. Zij hebben ons op dat front verslagen. Ik had mijn spelers hiervoor gewaarschuwd, maar zij zagen pas het gevaar toen de 2-0 viel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen