Ongekende blamage voor Tottenham Hotspur in Europa League

18 maart 2021, 21:29   Bijgewerkt: 18 maart 2021, 21:42

Tottenham Hotspur heeft zich op ongekende wijze geblameerd in de Europa League donderdagavond. Na de 2-0 thuiszege tegen Dinamo Zagreb was er in de return een uur niets aan de hand voor de mannen van José Mourinho, maar in het laatste half uur en verlenging zorgde Mislav Orsic met een hattrick voor een sensatie van jewelste in Kroatië (3-0). Daardoor zal de druk op de Portugese coach met ongekende proporties toenemen. 

Na de loting van de achtste finales van de Europa League was er aan aantal affiches waarop je op voorhand al de ploeg in kon vullen die de volgende ronde zou halen. Tottenham Hotspur was er daar één van in het tweeluik met Dinamo Zagreb, waar Feyenoord met tien man op bezoek door een gemiste strafschop van Steven Berghuis dit Europa League-toernooi eerder te weinig kreeg met een doelpuntloze remise. Nadat het in Londen door een dubbelslag van Harry Kane ook nog eens 2-0 werd, had Mourinho weinig te vrezen.

Dat dacht de Portugees vermoedelijk zelf ook, toen hij Erik Lamela na een uur naar de kant haalde voor Gareth Bale. Direct daarna schoot Orsic echter op heerlijke wijze de bal in de verre hoek achter Hugo Lloris (zie onder), waardoor de spanning terug was in het duel. Omdat de spits een kleine tien minuten voor tijd opnieuw scoorde, nam de spanning – vooral zichtbaar bij Mourinho langs de lijn – nog verder toe en omdat een inzet van bassispeler Kane meteen daarna van de lijn werd gehaald, kwam er een verlenging in Kroatië.

De heldenrol van Orsic zat er overigens nog niet op, want in verlenging dribbelde de aanvaller opnieuw door de achterhoede van Spurs, die de Kroatische spits niet aanpakte en vervolgens schoot hij opnieuw naar binnenkomend in de verlenging ook zijn derde van de avond binnen. Een stunt van jewelste was in de maak en daar kon Steven Bergwijn als invaller niets meer aan veranderen. Extra pijnlijk voor Spurs is dat de opgestapte trainer Zoran Mamic van Dinamo Zagreb momenteel in de gevangenis zit vanwege verduistering en belastingontduiking. Oud-speler Damir Krznar was zijn vervanger op de bank en zorgde voor deze stunt. 

Na een iets betere periode in de Premier League, ondanks de nederlaag tegen Arsenal afgelopen weekend, is dit een ongekende dreun voor Tottenham en Mourinho. In de Premier League speelt het niet meer om de prijzen, in de FA Cup werd het uitgeschakeld door Everton en nu is het einde op dramatische wijze ook nog eens uit de Europa League geknikkerd door het nietige Dinamo Zagreb. Behalve de finale in de League Cup tegen Manchester City valt er dit seizoen niets meer te winnen voor Spurs, dat alleen via de EL nog zicht had op Champions League-voetbal. Met een beetje pech speelt Mourinho volgend jaar helemaal niet Europees met Spurs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen