Nederlaag deert Arsenal niet, Karsdorp belangrijk bij Roma

18 maart 2021, 20:52

Arsenal heeft een ticket voor de kwartfinale van de Europa League veroverd. De ploeg van trainer Mikel Arteta ging donderdagavond weliswaar onderuit tegen Olympiakos (0-1), maar verzilverde desondanks zijn uitstekende uitgangspositie. AS Roma schaarde zich bij de laatste acht door ook de return tegen Shakhtar Donetsk te winnen (1-2).

Arsenal - Olympiakos 0-1

Een plek in de kwartfinale van de Europa League kwam donderdag niet echt in gevaar voor Arsenal. Toch werd het voor de Londense club een wat spannendere avond dan voorzien. Na de heenwedstrijd leek de return een formaliteit te worden voor Arsenal, maar de ploeg van Arteta kon op eigen terrein niet op zijn lauweren rusten.

Het tweeluik werd vijf minuten na rust wat spannender gemaakt door Youssef El-Arabi, die in de heenwedstrijd ook trefzeker was namens Olympiakos. Zo moesten de Grieken nog maar twee keer scoren om de laatste acht te bereiken, maar Arsenal hield na het tegendoelpunt de pot dicht. Dat Ousseynou Ba in de slotfase in korte tijd twee keer een gele kaart pakte, maakt de opgave alleen nog maar lastiger voor de Grieken.

Shakhtar Donetsk - AS Roma 1-2

De return tegen Shakhtar Donetsk was na de wedstrijd van vorige week slechts een formaliteit voor AS Roma. De Romeinen konden zich na de 3-0 van vorige week zelfs een nederlaag permitteren. Met Rick Karsdorp als basisspeler liet het team van trainer Paulo Fonseca echter niets aan het toeval over. Ook de tweede ontmoeting met de Oekraïnse topclub eindigde in een zege voor AS Roma.

Na een doelpuntloze eerste helft maakte de van Real Madrid gehuurde Borja Mayoral een einde aan alle Oekraïnse hoop door de 0-1 te maken. Een lage voorzet van Karsdorp werd half weggewerkt door Sergiy Krivtsov, waarna Mayoral raak kopte. Nadat Júnior Moraes de stand gelijk had getrokken, maakte de Spaanse spits ook zijn tweede doelpunt van avond.

Molde – Granada 2-1

De nummer twee uit de poule van PSV, Granada, zal een van de tegenstanders zijn waarop Ajax zal hopen als het de volgende ronde haalt van de Europa League. Na de 2-0 zege van vorige week kwam het door een eigen doelpunt van Jesús Vallejo nog even in de problemen, maar Roberto Soldado zorgde ruim een kwartier voor het einde voor de beslissing van het tweeluik - ondanks dat Eirik Hestad in blessuretijd nog een pingel maakte. Wel is de toekomstige opponent gewaarschuwd: de nummer acht uit Spanje schakelde Napoli uit, won afgelopen weekend van Real Sociedad en zorgde in de Copa de Rey bijna voor uitschakeling van FC Barcelona. Toch zal Granada een van de ploegen zijn op wie Ajax bij een eventuele EL-loting zal hopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen