Scorende Promes richt zich tot critici, goal Vilhena weinig waard

Scorende Promes richt zich tot critici, goal Vilhena weinig waard

18 maart 2021 – Spartak Moskou heeft donderdagavond mede dankzij een doelpunt van Quincy Promes een overtuigende zege in de Russische competitie geboekt. Het thuisduel met laagvlieger Ural FK eindigde in een 5-1 overwinning. Tonny Vilhena was namens Krasnodar FK eveneens trefzeker. Zijn doelpunt had minder waarde, want op eigen terrein werd er met 2-3 verloren van Dinamo Moskou.

Spartak Moskou - Ural FK 5-1
Promes maakte na 25 minuten zijn tweede doelpunt sinds zijn terugkeer bij Spartak Moskou. De aanvaller ontving de bal in het strafschopgebied van de tegenstander, vond na een individuele actie de ruimte voor het schot en vond vanuit een lastige hoek het doel. Na het maken van het doelpunt maakte Promes een veelzeggend gebaar, alsof hij zijn critici de mond wilde snoeren. Naast Promes waren ook voormalig NEC-speler Jordan Larsson (twee keer) en Aleksandr Sobolev (twee keer) trefzeker. Jorrit Hendrix kwam na een halfuur als invaller binnen de lijnen.

Krasnodar FK - Dinamo Moskou 2-3
Tonny Vilhena heeft een nederlaag voor Krasnodar FK niet kunnen voorkomen. De middenvelder zorgde na ruim tien minuten voor de snelle openingstreffer – zijn derde goal van het seizoen -, maar zeven minuten later werd ploeggenoot Kaio Pantaleão al met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld gestuurd. Desondanks werd de score door de thuisploeg meteen na de pauze verdubbeld en leek een goed resultaat in de maak. Dat kwam er uiteindelijk niet, omdat de bezoekers mede door twee goals van Konstantin Tyukavin nog driemaal scoorden in het laatste half uur. Krasnodar zit met deze nederlaag in een beduidend mindere periode: van de laatste zeven officiële duels werd slechts een gewonnen en tegen Spartak werd er bijvoorbeeld met liefst 6-1 verloren.

gerelateerd