Van der Veen had liever gezien dat Brobbey bij Ajax bleef

18 maart 2021, 16:38

Ook Peter van der Veen heeft uiteraard meegekregen dat Brian Brobbey na dit seizoen naar RB Leipzig gaat. De trainer werd met de spits Europees kampioen met Oranje Onder-17 en ziet veel potentie in de spits, met wie hij daarnaast ook twee jaar in de Ajax-jeugd werkte.

De assistent-trainer van Lommel gaat bij de NOS in op Brobbey, die bij Ajax-fans onder vuur ligt vanwege zijn aanstaande vertrek. "Ik wil allereerst zeggen dat ik het heel jammer vind dat Brian niet de nieuwe, zelfopgeleide spits van Ajax wordt. Hij bezit de kwaliteiten om dat te worden, kan goed meevoetballen in de laatste fase en is technisch goed", zegt de trainer.

Van der Veen is benieuwd wat de achttienjarige aanvaller kan laten zien in de komende jaren. "Hij heeft zeker de potentie, maar als je naar zo'n club gaat weet je dat er nog zeventien spelers zijn die die potentie hebben. Dus komt het op mentaliteit aan", weet de trainer. "Hij moet zijn rendement blijven halen, daar altijd op trainen en scherp op zijn. En slimmer worden in het gebruiken van zijn lichaam. Beter timen van duwtjes. Wanneer kom je los, wanneer versnel je. Verdedigers zijn op dit niveau zo slim. Dat gaat in een hogere intensiteit, maar dat is een kwestie van ervaren. Vlieguren maken."

Brobbey is volgende week actief op het EK met Jong Oranje. Vanavond maakt hij kans op speelminuten met Ajax tegen Young Boys in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen