Jans zet zinnen op play-offs: "Knokken voor achtste plek"

18 maart 2021, 15:29

Ron Jans wil graag met FC Twente meedoen aan de play-offs voor Europees voetbal en kan directe concurrent sc Heerenveen vrijdagavond een flinke tik geven. In de middenmoot van de Eredivisie is het dringen voor deelname en dus kan ieder puntenverlies in deze fase fataal zijn. Jans wil zijn ploeg in ieder geval zien bikkelen om de achtste plek te behouden.

"We willen dit seizoen iets tastbaars", blikte Jans vooruit op de clubwebsite. "Het lijkt me heel reëel dat we de achtste plaats kunnen halen. Naast Heerenveen doen ook ploegen als FC Utrecht, Fortuna Sittard en Heracles Almelo nog mee. Die clubs krijgen we allemaal nog. We zitten niet in een goede flow en dat moeten we zien om te draaien. Dat is een mooie uitdaging. We moeten er morgen staan tegen Heerenveen om alles in eigen hand te houden. We gaan knokken voor die achtste plek."

Twente heeft vier wedstrijden op rij niet gewonnen en snakt naar een driepunter. "We hebben tegen elkaar gezegd dat we iets minder naïef gaan spelen, zoals bij het hoog druk zetten. We kijken in alle linies hoe we op dit moment het beste de punten kunnen halen", aldus de oefenmeester, die zijn ploeg tegen AZ te gemakkelijk de punten zag weggeven. "We waren overal net te laat tegen AZ en moeten resultaatgerichter gaan spelen."

De strijd om plek acht van de Eredivisie wordt nog spannend. Utrecht (37 punten) en Twente (36 punten) zijn met plek zeven en acht op dit moment zeker van de play-offs, maar de verschillen zijn bijzonder klein. Heracles (35 punten), Fortuna (34 punten), Heerenveen (33 punten) en zelfs Sparta Rotterdam (30 punten) doen nog mee. Voor Heerenveen is een overwinning gezien het verschil met Twente cruciaal. Bij puntenverlies lijken de Friezen plek acht te kunnen vergeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen