Stagiair Kuyt laat gezicht zien op training van Feyenoord

Stagiair Kuyt laat gezicht zien op training van Feyenoord

18 maart 2021 – Dirk Kuyt is de komende weken te zien op het trainingsveld van Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers meldde zich donderdagmiddag bij de technische staf van Dick Advocaat. Kuyt gaat voor zijn praktijkexamens voor het diploma Coach Betaald Voetbal een tijdje meelopen met de ervaren oefenmeester.

Feyenoord en Kuyt besloten eerder nog om de samenwerking stop te zetten. De oud-aanvoerder wilde voor de functie van hoofdtrainer gaan, maar die rol wordt komend seizoen ingevuld door Arne Slot. Daarop vertrok Kuyt bij Feyenoord om elders op zoek te gaan naar een uitdaging als hoofdcoach in de profvoetbal. Dan moet hij eerst echter alle benodigde papieren in bezit hebben.

De komende periode zal hij meekijken met Advocaat. Tijdens de interlandperiode staat Kuyt ook voor de groep tijdens een oefenwedstrijd. De veertigjarige Katwijker was na zijn actieve loopbaan al bij Feyenoord actief als trainer van de Onder 19. Na zijn stage op 1908 hoopt de voormalig international ergens een nieuwe uitdaging te vinden.


gerelateerd