Tuchel over Ziyech: "Daar moet hij echt nog aan werken"

Tuchel over Ziyech: "Daar moet hij echt nog aan werken"

18 maart 2021 – Hakim Ziyech was woensdagavond eindelijk weer eens belangrijk voor Chelsea, dat ten koste van Atlético Madrid de kwartfinales van de Champions League bereikte. Manager Thomas Tuchel zag de aanvaller een goede wedstrijd spelen, maar was na afloop ook best kritisch op het spel van de ex-Ajacied. Toch ziet Tuchel een stijgende lijn bij Ziyech.

"Hakim verloor veel gemakkelijke ballen op de helft van de tegenstander", vertelde Tuchel op de clubkanalen van Chelsea. "Daar moet hij aan werken om te zorgen dat zijn wedstrijden betrouwbaarder worden. Het moet voor zijn teamgenoten geen verrassing zijn wat hij gaat doen. Hakim moet zich dus nog verbeteren, maar dit was een goede stap. Het was een keuze om Mason Mount te vervangen door Hakim. Hij geeft altijd alles en ik ben blij dat hij snel genoeg was om snel te counteren."

Onder leiding van Tuchel is Chelsea nog altijd ongeslagen. De Duitser streek eind januari neer op Stamford Bridge. "Dat betekent natuurlijk veel voor mij, dat zal ik niet ontkennen. Maar het is niet alleen mijn prestatie. Ik kan altijd terugvallen op mijn staf en kan het niet alleen. Ik voel me een onderdeel van deze groep en club. Iedereen binnen Chelsea steunt me. Het is mijn taak om de spelers met de juiste instelling het veld op te sturen. Dit is een mooie beloning voor ons allemaal."

Lees ook: Ziyech na treffer: "Hier heb ik lang op moeten wachten"

gerelateerd