Lang meeste waardevolle speler in België volgens Transfermarkt

17 maart 2021, 21:56

Noa Lang is in korte tijd uitgegroeid tot de meest waardevolle speler van de Belgische Pro League. Zo wordt hij althans beoordeeld door Transfermarkt, dat een inschatting maakt van de marktwaardes van voetballers. Bij een nieuwe update werd de waarde van Lang geschat op twintig miljoen euro, meer dan elke andere speler uit de Belgische competitie.

De website lichtte de geschatte marktwaarde van de aanvaller toe. 'Lang schittert vooral door zijn unieke profiel waar hij spelinzicht en techniek aan efficiëntie weet te koppelen, terwijl hij fysiek nog geen enkele keer honderd procent is geweest bij Club Brugge. Als de regerend landskampioen hem deze zomer weet te behouden en Lang zich door blijft ontwikkelen, zou hij in de zomer van 2022 wel eens de eerste speler zijn die België verlaat met een prijskaartje van meer dan dertig miljoen euro.'

De 21-jarige linksbuiten wordt dit seizoen nog gehuurd van Ajax, maar dat hij komende zomer voor zes miljoen euro definitief wordt overgenomen staat al vast. In korte tijd groeide Lang in België uit tot sterkhouder bij de koploper. Met twaalf goals en zeven assists in 21 wedstrijden zette hij in de competitie prima statistieken neer. Genk-spits Paul Onuachu (17 miljoen) en Club Brugge-middenvelder Charles de Ketelaere (16 miljoen) hebben na Lang de hoogste transferwaarde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen