Laporta spreekt bij inhuldiging vertrouwen uit in Koeman

17 maart 2021, 20:07   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 20:28

Joan Laporta is officieel de nieuwe voorzitter van FC Barcelona. Woensdagavond werd hij in het bijzijn van onder meer Ronald Koeman ingehuldigd. Voor de trainer van de Catalaanse topclub had hij direct een mooie boodschap. Laporta richtte zich tot de Nederlandse trainer en sprak het vertrouwen in hem uit.

"We willen titels pakken", begon de kersverse voorzitter toen hij zich tot Koeman richtte. "Ronald, je weet dat je mijn volste vertrouwen hebt. We willen het team zien verbeteren en kijken ernaar uit om jou deze ontwikkeling voort te zien zetten", citeerde het Spaanse Mundo Deportivo. Met de woorden lijkt hij een einde te willen maken aan de geruchten in de Spaanse media. Daarin werd gespeculeerd dat Laporta zijn oog op andere trainers had laten vallen. Onder meer Julian Nagelsmann (RB Leipzig) en Mikel Arteta (Arsenal) werden genoemd.

Messi

Ook voor Lionel Messi had Laporta een boodschap. Zo liet hij de Argentijn weten er alles aan te willen doen om hem voor Barcelona te behouden. "Ik ben gekomen om beslissingen te nemen, zoals ook het overtuigen van Leo om door te gaan", begon de preses, waarna hij Messi aankeek. "Sorry Leo, je weet dat ik m'n best ga doen. We gaan proberen hem te overtuigen om hier te blijven. Hij is de beste speler ooit. Sorry voor deze vermelding, maar ik hou van je en Barça houdt van je. Stel je een vol stadion voor, je kunt niet weg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen