Ten Hag zet Ajax op scherp: "Deze tegenstander kan beter"

17 maart 2021, 19:24

Ajax lijkt donderdag een makkelijke avond tegemoet te gaan tegen Young Boys. In de thuiswedstrijd won het al met 3-0 en produceerde de tegenstander zelfs geen enkel schot op doel. Toch wil Erik ten Hag nog niet te vroeg juichen. "De opdracht is de wedstrijd winnen, zoals wij iedere wedstrijd willen winnen. Dat zal ik het team ook meegeven. Winst moet de eis zijn."

Het resultaat in de heenwedstrijd zegt Ten Hag nu niet veel. "Iedere wedstrijd begint weer met 0-0", begon hij tijdens de persconferentie van woensdagavond. "Dit is gewoon een heel goed team. Ze staan niet voor niets bovenaan in de Zwitserse competitie. Ze hebben een heel goede Europese campagne, hebben Leverkusen twee keer verslagen. Vorige week hebben we een goede wedstrijd op de mat gelegd, maar dat moeten we morgen weer doen. We beginnen weer met 0-0 en willen weer winnen. Dat betekent dat je honderd procent geconcentreerd deze opdracht aan moet gaan."

Van de door Ten Hag genoemde kwaliteiten van Young Boys was in de heenwedstrijd weinig terug te zien, al kwam dat volgens de trainer vooral door Ajax zelf. "Wij hebben vorige week een heel goede wedstrijd gespeeld waarbij we ze geen kansen hebben gegeven, maar dat zullen we wel weer op dezelfde wijze moeten doen. De tegenstander kan er ook van geleerd hebben en het op een andere wijze aanpakken. Dan zullen we weer met een oplossing moeten komen. Ik weet zeker dat deze tegenstander beter kan. Dat hebben ze vorige week niet laten zien, maar dat kwam door ons. Morgen kan dat anders zijn en dus zullen wij een hoger niveau moeten aantikken."

Kunstgras

Een extra horde in Bern kan de kunstgrasmat van Young Boys zijn, al ziet Ten Hag dat zelf niet zo. "Het is wat we gewend zijn in Nederland. Ieder kunstgras is weer anders, dus het is niet vergelijkbaar met een specifiek veld in Nederlnad, maar we zijn gewend om op kunstgras te spelen. Dat hebben we dit seizoen al drie keer gedaan en drie keer hebben we gewonnen. Het mag geen thema zijn. Het maakt niet uit op welke ondergrond je speelt. We moeten ons voorbereiden, erop aanpassen en we moeten winnen."

Blind

Eerder op de dag werd al bekend dat Jurriën Timber niet mee is gereisd naar Zwitserland, maar Daley Blind wel. Of hij ook in actie komen, zal moeten blijken na de training die hij vanavond nog afwerkt. "We denken fitte spelers te hebben meegenomen. Ik verwacht dat hij morgen kan spelen, maar hij heeft een aantal dagen niet getraind. Dat gaat hij straks voor het eerst doen. Zijn reactie daarop moeten we afwachten en van daaruit zullen we een keuze maken." Hetzelfde geldt voor David Neres en Nicolas Tagliafico, die zondag tegen PEC Zwolle uit voorzorg naar de kant werden gehaald. "We verwachten dat zij morgen kunnen aantreden."

De return tussen Young Boys en Ajax begint donderdagavond om 21:00 uur. Als de Amsterdammers de 3-0 voorsprong vasthouden, wacht een plek bij de laatste acht van de Europa League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen