Okoye bevestigt: Ajax nam contact op met Sparta

17 maart 2021, 19:25

Ajax heeft zich inderdaad gemeld bij Sparta om doelman Maduke Okoye komende zomer over te nemen. Die geruchten werden woensdagmiddag bevestigd door de Nigeriaan zelf. Aan Transfermarkt vertelde hij dat de Amsterdammers zich inderdaad bij zijn club hebben gemeld, maar nog geen contact hebben opgenomen met Okoye of zijn zaakwaarnemer.

Volgens Okoye sprak Edwin van der Sar alleen met technisch directeur Henk van Stee en trainer Henk Fraser. "Ik heb een goede band met Van Stee en Fraser en ik weet zeker dat wanneer het concreet wordt, ik de eerste ben die het hoort", zei Okoye. "Een gerucht als dit zegt iets over mijn prestaties. Ik geef alles op de trainingen en in wedstrijden. Ik doe het voor het team, de fans, de mensen om me heen. We hebben een gemeenschappelijk doel: in de Eredivisie blijven. Als ik persoonlijk profijt heb van mijn prestaties, is dat mooi meegenomen."

Of Okoye bij concrete interesse ook de keuze voor Ajax zal maken, weet hij nog niet. Perspectief op speeltijd is daarbij een belangrijke afweging. "Ik moet mijn positie in de nationale ploeg (vijf interlands tot nu toe, red.) verstevigen. Zolang ik genoeg te eten heb, een dak boven mijn hoofd heb en gezond ben, is gewoon spelen genoeg voor mij. De rest komt later. Ik voel me fantastisch op het moment en neem niets voor lief, maar ik heb ook hard gewerkt voor mijn succes. Ik heb niks cadeau gekregen."

Sparta nam de in Duitsland geboren Nigeriaan afgelopen zomer transfervrij over van Fortuna Düsseldorf. Sinds zijn debuut tegen sc Heerenveen in speelronde zeven is hij niet meer uit de basiself verdwenen. De 21-jarige Okoye ligt bij Sparta nog vast ott 2022, met een optie voor nog twee seizoenen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen