Auto-ongeluk krijgt mogelijk gevolgen voor Jeffrey Bruma en PSV

Auto-ongeluk krijgt mogelijk gevolgen voor Jeffrey Bruma en PSV

17 maart 2021 – Jeffrey Bruma hangt een rechtszaak boven het hoofd. In 2014 zou de verdediger - destijds speler van PSV - een ernstig verkeersongeluk hebben veroorzaakt, waarbij drie vrouwen gewond raakten. Uit onderzoek zou nu blijken dat Bruma, die tijdens de botsing één van de auto's bestuurde, veel te hard heeft gereden. 

Dat meldde Omroep Brabant woensdagmiddag. Daarbij zou Bruma een onjuiste en onvolledige verklaring hebben afgelegd. Dit stelde Maarten Brekelmans, die gespecialiseerd is in letselschade. Zij bevindingen zijn gebaseerd op snelheidsproeven ter plaatse en verklaringen van getuigen, die eerder nog niet waren gehoord. Hieruit zou zijn gebleken dat Bruma's kilometerteller minstens 67 kilometer per uur heeft aangegeven, waar hij zelf aangaf minder hard te hebben gereden dan de maximumsnelheid van 50. Brekelmans heeft bij het Openbaar Ministerie in Den Bosch aangifte gedaan. 

Brekelmans stelde bovendien dat de zaak ook voor PSV zelf en een aantal betrokkenen binnen de club consequenties kan krijgen. De club zou 'een kwalijke rol hebben gespeeld bij het wegmoffelen van de waarheid'. PSV zelf reageerde eerder al tegenover Omroep Brabant zich van geen kwaad bewust te zijn. 

gerelateerd