Fans klaar met Brobbey: "Willen niet dat hij nog voor Ajax speelt"

17 maart 2021, 15:44

Met een speciaal spandoek met 'Brobbey nog een jaar' probeerden Ajax-fans Brian Brobbey nog te overtuigen, maar de spits koos vorige week voor een stap naar RB Leipzig. Na dit seizoen stapt hij transfervrij over naar de Duitse club. Reden voor de Ajax-fans om hem niet meer toe te juichen.

Dat geeft Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, aan bij Het Parool. De supporters vinden het zeer vervelend dat het talent komende zomer transfervrij de deur uitloopt bij Ajax. "Bij de harde kern heeft Brobbey het verbruid. Ze willen niet dat hij nog speelt voor Ajax", legt Nagtzaam uit. "Wij zijn het gewend dat spelers vertrekken, maar Brobbey is een kind van de club, opgegroeid bij Ajax. Dat ligt extra gevoelig. Dat wordt door veel supporters als verraad gezien. De club is heel ver gegaan om hem te behouden, en toch heeft hij in al zijn wijsheid besloten Ajax de rug toe te keren."

Mogelijk heeft de keuze van Brobbey te maken met het feit dat Ajax in de winter Sébastien Haller aantrok als nieuwe spits. Ondanks zijn komst kreeg Brobbey de laatste weken regelmatig speeltijd bij Ajax. Nagtzaam vindt het niet vreemd dat de Amsterdammers de Ivoriaans international hebben gekocht. "Voor de winterstop liep het niet zo vlot en het kampioenschap moest wel binnen worden gehaald. Haller was een buitenkansje", stelt Nagtzaam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen