Van Dijk neemt 'aanzienlijk risico' bij deelname aan EK

17 maart 2021, 12:02

Virgil van Dijk blijft de gemoederen bezighouden in Nederland en Engeland. De verdediger van Liverpool is nog altijd herstellende van een zware knieblessure en heeft volgens De Telegraaf de hoop op het EK nog niet opgegeven. Jürgen Klopp zei daarentegen juist dat het toernooi niet haalbaar zal zijn voor de Nederlander.

Hoe groot is de kans dat Van Dijk het toernooi gaat halen? De verdediger raakte op 17 oktober geblesseerd tegen Everton en ging twee weken later onder het mes. Orthopedisch chirurg Bas Pijnenburg zegt tegen de NOS dat Van Dijk 'een aanzienlijk risico' neemt als hij op 13 oktober meedoet tegen Oekraïne. "Het herstel van de band duurt voor een topsporter net zo lang als bij elk ander persoon."

Een zware kruisbandblessure laat zich simpelweg niet snel herstellen, weet Pijnenburg. "Wat het verraderlijk maakt, is dat een knie bij een topsporter wel al snel goed kan aanvoelen", vertelt hij. "De spieren en coördinatie kunnen al goed zijn, maar het herstel is dan nog volop bezig. Te vroeg beginnen zou ook een slecht signaal zijn naar andere mensen die deze operatie hebben ondergaan." Pijnenburg zegt dat er pas na anderhalf jaar sprake is van volledig hersteld. Hoe eerder er weer gespeeld wordt, hoe groter de kans op een nieuwe blessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen