NAC in problemen door interlands: "Zitten met gebakken peren"

17 maart 2021, 11:42

Maurice Steijn heeft er bij NAC Breda een hoofdpijndossier bij. Volgende week wacht de topper tegen De Graafschap, maar het is nog maar de vraag welke ploeg Steijn dan op de been kan brengen. De coach baalt ervan dat hij spelers moet missen door interlands.

De kans is aanwezig dat Steijn drie belangrijke verdedigers moet missen tegen de huidige nummer twee van de Eerste Divisie. Dion Malone en Michaël Maria zijn door interlands van respectievelijk Suriname en Curaçao zijn zij niet inzetbaar. Daarnaast zit Moïse Adiléhou in de voorselectie van Benin. Het is nog niet duidelijk of hij ook bij de definitieve groep zit. Als dat wel het geval is, mist Steijn volgende week dus drie spelers door interlands.

En dat terwijl NAC eerder bij de KNVB aangaf door te willen spelen tijdens interlandperiodes. Die keuze komt nu bijzonder slecht uit, zeker met het oog op de bepalende wedstrijd tegen De Graafschap. "Daar kunnen we niks meer tegen doen", verzucht Steijn in BN De Stem. "Mijn voorgangers hebben besloten om tijdens interland weekenden te spelen en de wedstrijden niet doordeweeks in te halen. Die beslissing hebben we geprobeerd terug te draaien, maar we konden voorafgaand aan dit seizoen niks meer veranderen. Ik ben er niet blij mee, want we zitten nu met de gebakken peren."

NAC staat derde en heeft vier punten minder dan De Graafschap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen