Van der Laan (32) naar vijfde klasse: "Klaar met voetbalwereld"

17 maart 2021, 11:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met ingang van het nieuwe seizoen is Martijn van der Laan speler van VV Noordbergum, een Friese amateurclub die in de vijfde klasse speelt. De 32-jarige verdediger maakte eerder furore bij SC Cambuur en won de beker met FC Groningen, maar is nu uitgekeken op de voetballerij.

In 2013 werd Van der Laan met Cambuur kampioen van de Eerste Divisie, waarna hij als centrale verdediger ook in de Eredivisie indruk maakte. In zijn eerste jaar op het hoogste niveau won hij de Zilveren Schoen vanwege zijn goede spel, terwijl Daley Blind er met de Gouden Schoen vandoor ging. "Zijn carrière is een beetje anders gelopen dan die van mij. En om zijn bankrekening hoeft hij zich ook niet druk te maken, denk ik", vertelt Van der Laan aan het Friesch Dagblad.

Vervolgens vertrok de verdediger naar FC Groningen, waarmee hij als bankzitter de beker won. Zijn transfer werd niet wat hij ervan hoopte en ook een terugkeer op huurbasis bij Cambuur werd een teleurstelling. Reden om op dertigjarige leeftijd te stoppen als proef. Dat viel hem zwaar. "Diep van binnen wilde ik niet stoppen. Ik miste het dagelijks contact met mensen, het trainen, maar vooral de kleedkamer. Er bestaat geen mooiere humor dan voetbalhumor. Zonder dat in mijn leven werd ik stil, chagrijnig en ik moest er voor waken dat ik niet in een depressie zou raken, want zo ver was ik wel. Gelukkig heb ik goede mensen om mij heen." De knop moet omgezet worden. "Ik ben helemaal klaar ben met die voetbalwereld."

Momenteel is Van der Laan op zoek naar een baan. "Ik voer gesprekken in de beveiligingssector. Mogelijk kan ik een soort van werk-leertraject in. Dan heb ik in ieder geval weer werk. Daarna zien we wel weer verder wat er op mijn pad komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen