Luhukay aan de slag bij VVV: "Een eer bij de club uit mijn stad"

Luhukay aan de slag bij VVV: "Een eer bij de club uit mijn stad"

17 maart 2021 – Jos Luhukay is de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo, waar hij de opvolger is van Hans de Koning. De geboren Venlonaar vindt het speciaal om aan het werk te gaan bij de club uit zijn geboortestad.

Nog niet eerder fungeerde Luhukay als trainer in de Eredivisie, maar daar komt nu verandering in. "Als Venlonaar vind ik het een eer om aan de slag te mogen gaan bij de betaald voetbalclub uit mijn eigen stad. Toen Stan me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Daarbij heb ik de nodige clubs onder mijn hoede gehad, maar nog nooit een Eredivisieclub getraind. Dat zie ik als een extra uitdaging. Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep. We gaan ervoor zorgen dat we daar ook blijven staan", zegt Luhukay via de clubkanalen.

Luhukay was ook in beeld om in de zomer te worden aangesteld, maar treedt al eerder in dienst. Technisch Manager Stan Valckx geeft tekst en uitleg. "Jos heeft een indrukwekkende conduitestaat te overleggen, voornamelijk als trainer van diverse 1. en 2. Bundesligaclubs van naam. Als raséchte Venlonaar is hij daarnaast de juiste persoon op de juiste plek bij VVV-Venlo. Jos weet wat het is om op het hoogste niveau met een ploeg te strijden om lijfsbehoud en kent de druk die daarbij komt kijken."

De staf van VVV bestaat verder uit Jay Driessen, Mark Luijpers, Frank Demouge én John Roox.

gerelateerd