Stekelenburg: "We zitten niet zo ruim in de topkeepers"

17 maart 2021, 08:02   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 08:11

De 38-jarige Maarten Stekelenburg komt door de schorsing van Andre Onana weer volledig in actie als eerste doelman van Ajax. De routinier presteert dusdanig goed in Amsterdam, dat Frank de Boer hem heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 58-voudig international hoopt mee te gaan naar het EK.

Lange tijd had de doelman geen rekening meer gehouden met het Nederlands elftal, maar door de schorsing van Onana lagen er ineens kansen. "Ik weet nog dat ik begin februari een vraag kreeg over Oranje, op het moment dat ik net twee wedstrijden had gespeeld. Dat is het opportunisme van het voetbal", vertelt hij bij Voetbal International. "Inmiddels zijn we iets langer bezig en door de voorselectie is het actueel. Het is heel mooi dat ik in de voorselectie zit. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar tot voor kort hield ik er natuurlijk geen rekening meer mee. Het hangt samen met speelminuten. Mijn focus lag natuurlijk vol op Ajax. Terug bij mijn club, het ondersteunen van Andre Onana, er klaar voor zijn mocht er iets gebeuren. Dan is Oranje niet iets waar je aan denkt. Maar die situatie is veranderd."

Stekelenburg weet dat de keuze zeker niet reuze is voor De Boer wat betreft de doelmannen. De routinier beseft dat het niveau momenteel niet al te hoog ligt. "Dat is weleens beter geweest. We zitten niet zo ruim in de topkeepers als in het verleden, of als andere landen. In Spanje en Duitsland heb je een hele rits keepers die in aanmerking komen voor de nationale ploeg. Dat is hier nu even minder. Wel zijn er een aantal talenten, die hopelijk kunnen doorgroeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen