Publiek bij bekerfinale volgens De Jong niet realistisch

16 maart 2021, 23:35

Ajax en Vitesse hoeven niet te rekenen op de mogelijkheid om de bekerfinale met publiek te spelen. Secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB is optimistisch over de reeks Fieldlab-evenementen, waar vandaag ook een interland van Oranje aan is toegevoegd, maar verwacht dat de bekerfinale daarvoor nog te vroeg komt.

Vandaag werd bekend dat de interland tussen Nederland en Letland op 27 maart in de Johan Cruijff Arena aan de reeks Fieldlab-evenementen wordt toegevoegd. Dat houdt in dat er vijfduizend toeschouwers naar binnen mogen, waarbij wordt onderzocht of het organiseren van dergelijke massa-evenementen veilig kan gebeuren. De Jong [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381668/de-jong-ziet-interland-met-publiek-als-geweldige-kans/,_blank,noemde het] eerder al een 'geweldige kans om te bewijzen dat het veilig kan'. 

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt op 18 april in De Kuip afgewerkt, hoogstwaarschijnlijk dus zonder publiek. "Ik vrees dat die wel erg snel komt", zei De Jong in gesprek met ESPN. "Dat is wel heel kort na dit experiment. Ik denk eerder dat het mogelijk zal zijn voor de evenementen die in mei plaatsvinden. Als het kan, kan het, maar ik denk niet dat het realistisch is."

Ook bij de Eerste Divisie-wedstrijden NEC - De Graafschap en Almere City - SC Cambuur werd al in beperkte mate publiek toegelaten. Bij de wedstrijd in Nijmegen is achteraf één coronabesmetting vastgesteld, al is niet duidelijk of deze persoon ook tijdens het stadionbezoek is besmet. Bij de wedstrijd in Almere liep niemand het virus op. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen