Prachtige vrije trap slechts eretreffer voor Atalanta tegen Real

16 maart 2021, 23:17

Real Madrid heeft de voorsprong die het in de heenwedstrijd tegen Atalanta opbouwde niet meer weggegeven. De return in eigen huis wonnen de Madrilenen met 3-1. Via een schitterende vrije trap van Luis Muriel deden de Italianen nog wel iets terug, maar meer dan een eretreffer bleek dat niet te zijn. 

In eigen huis verloor Atalanta met 1-0, maar de hoop op een stunt was zeker nog niet opgegeven. Zijn half-Nederlandse compagnon op de linkerflank Robin Gosens was er wel bij en kon zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd een goede dienst bewijzen. Hij kon een prima voorzet echter niet binnenlopen en stuitte op doelman Thibaut Courtois. Atalanta - met overigens ook Marten de Roon in de basis - leek zich bewust van zijn missie en had de overhand in de beginfase, al leidde dat buiten de poging van Gosens niet tot grote kansen.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Real sterker en kon het via aanvalsduo Karim Benzema en Vincius Junior gevaarlijk worden. Het was eerstgenoemde die dit uiteindelijk omzette in een voorsprong. Het was Luka Modric die dankbaar gebruik maakte van een verkeerde pass van doelman Marco Sportiello. Hij dribbelde op en legde op het goede moment af op Benzema, die in eenvoudig binnen kon schieten: 1-0.

De kansen van Atalanta waren daarmee aanzienlijk geslonken. Drie goals moest het na rust maken om de kwartfinale nog te bereiken. Daar maakte het echter ook na rust weinig aanspraak meer op. Het was juist Real dat beter in de wedstrijd leek te zitten en gevaarlijk werd. Zo moest Rafael Toloi zijn opstomende landgenoot Vinicius met een overtreding van de goal afhouden. Die overtreding maakte hij echter binnen de zestien, zo oordeelde scheidsrechter Makkelie. De bal ging op de stip en aanvoerder Sergio Ramos ging achter de bal staan.

Zo werd het ook voor de 34-jarige vedette een mooie avond. Hij schoot zijn strafschop feilloos binnen en maakte zo zijn eerste treffer sinds begin november. De afgelopen maanden moest de aanvoerder geblesseerd toekijken en pas afgelopen zaterdag tegen Elche (2-1 winst) maakte hij zijn rentree. De vraag is nog altijd of de veteraan ook volgend seizoen nog in Madrid zal spelen, maar hij bewees in ieder geval zijn waarde.

Atalanta deed wel nog iets terug via Luis Muriel, die tien minuten voor tijd een ietwat eigenaardige vrije trap schitterend binnenschoot. Even keerde de hoop terug, want twee doelpunten in de slotfase was een lastige, maar geen onmogelijke opgave. Ruimte voor een slotoffensief was er echter niet. Vrij snel na de beauty van Muriel was het invaller Marco Asensio die de marge weer vergrootte. Waar het vorig seizoen in de kwartfinale strandde tegen Paris Saint-Germain, was dit seizoen een andere grootmacht te sterk voor Atalanta. Over twee wedstrijden won Real met 4-1. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen