Zahavi adviseert talenten niet te vroeg naar het buitenland te gaan

16 maart 2021, 23:09

Nederlandse talenten doen er goed aan om niet te vroeg de stap naar het buitenland te maken. Dat advies is afkomstig van PSV-spits Eran Zahavi. De Israëliër vindt dat er op de Nederlandse velden veel talent rondloopt, maar dat deze spelers niet altijd de juiste keuze maken. 

"Men raakt in Nederland snel enthousiast over jonge spelers met talent", begon Zahavi in een uitgebreid gesprek met het clubkanaal van PSV. "Ik hou er wel van. Het is goed voor de clubs om spelers zo te kunnen verkopen aan buitenlandse clubs, maar soms wordt daarin overdreven. Soms is het goed om een extra jaar in Nederland te blijven. Om meer ervaren te worden, om volwassener te worden als leider en als persoon en om twee of drie jaar lang goed te spelen. In de laatste jaren heb ik veel Nederlandse talenten naar topclubs zien vertrekken die daar niet zo succesvol bleken als verwacht. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je moet soms eerst nog wat meer ontwikkelen."

Zahavi ging in het interview ook in op de voetbalcultuur in Nederland, die hij naar eigen zeggen nog steeds aan het ontdekken is. "Dat heb ik de afgelopen maanden al een beetje gedaan. Het is vaak een ander soort voetbal. Er zijn veel goede jonge spelers met veel individuele kwaliteit. Er wordt hier anders gespeeld, daar moet je ook aan wennen. Ik moet ook nog steeds wennen, want het is geen makkelijke manier van spelen. Men denkt dat je in de Nederlandse competitie makkelijk scoort, maar dat is niet zo."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen